Annons:

Nytt kontrakt nära för Tuna efter Martins hattrick

Martin Carlsson blev stor matchvinnare med sina tre mål på Tunhamra i dag. Foto: Linus Johansson

Nytt kontrakt nära för Tuna efter Martins hattrick

Förra helgen räddade Tuna poäng i slutminuten. I dag säkrade de segern mot Tranås i 87:e. Stor matchvinnare blev Martin Carlsson som stod för samtliga IFK-mål i 3-2-vinsten. – Det känns jäkligt härligt att få vinna en sådan här match, säger tränaren Michael Milton.

Annons:

Martin Carlsson var matchens solklara höjdpunkt. Före paus kvitterade han till 1–1, i mitten av andra kvitterade han till 2–2 – och i slutet fullbordade han sitt hattrick genom att trycka in 3–2.

– Det känns härligt att han klev fram från sin mittfältsposition. Det var krigarmål efter tilltrasslade situationer. Det är andra matchen i rad som vi fixar poäng sent och vi har en bra moral. Det känns jäkligt härligt, säger Milton.

 "Vi var smarta"

Tuna gjorde en av sina bättre halvlekar för året i första. Ändå hade man bara 1–1 i paus.

– Vi rullade boll riktigt bra och hade en bra rörelse, så det kändes lite snöpligt när de gjorde 1–0. Det var viktigt för oss att få 1–1 före paus.

I andra blev scenariot detsamma. Tranås tog ledningen, men Tuna replikerade relativt tätt inpå. Matchen såg sedan ut att sluta 2–2 – men Martin Carlsson klev fram ytterligare en gång.

– Det är härligt att vi kan komma tillbaka. Det var en riktig lagseger och jag tycker alla gör det jäkligt bra. Vi var smarta och bytte mycket och det tror jag avgjorde.

Kontraktet klart?

Tuna har nu åtta poäng ned till kvalstrecket. Nio är kvar att spela om.

– Det är inte klart utan vi behöver en seger till. Det ser bra ut.

Martin Carlsson och Magnus Pettersson var bäst i IFK.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt