Annons:

Ex-landslagsman på gång till Horn/Hycklinge

Horn/Hycklinge ställdes mot både Södra Vi och Djursdala i år. Nu är klubben nära att ro en enorm värvning i hamn. Den tidigare landslagsmannen Albert Kargbo är nära klubben. – Det stämmer, säger H/HIF:s tränare Mikael "Putte" Johansson.

Annons:

I kväll kan Dagens Vimmerby avslöja att Horn/Hycklinge är på väg att göra en sanslös värvning på division fem-nivå. 22-årige Albert Kargbo, som provtränat med klubbar i Allsvenskan, är nära att krita på för Horn/Hycklinge. Anfallaren gjorde 22 mål med Valbo FF i division fyra den gångna säsongen. Tidigare har han spelat i Friska Viljor och Umeå FC. 

Han har också gjort framträdanden för Sierra Leones landslag. 

– Det stämmer, det är lite på gång, säger H/HIF:s tränare Mikael Johansson. 

Albert Kargbo, som är född i huvudstaden Freetown, har varit i Sverige i omgångar sedan 2012. Under lördagens testmatch gjorde Kargbo två mål. 

– Jag kan inte säga så jättemycket, men han är fruktansvärt duktig. 

Hur nära är han?

– Det är lite runt omkring som ska lösa sig. Det är sådana saker som ska ros i hamn först, men bara allt löser sig så kommer han att spela för oss. 

Vad skulle det betyda?

– Det vore ett jättelyft, han var med på testmatchen och det syns att har ett jävla driv. Det skulle givetvis vara en grym värvning.

Spelaren Gustav Björklund är den som försöker lösa allting. 

– Det ligger ett arbetserbjudande hos Migrationsverket så han ska få uppehålls-/arbetstillstånd. Han har spelat i landslaget och varit i Sverige med ett artistkontrakt, så därför behöver han ett arbete för att kunna vara kvar. Han är ruskigt bra, säger han. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt