Annons:

Horns stjärnvärvning ska utvisas från Sverige - ”Känner bara sorg”

Albert Kargbo var tänkt som ett mycket starkt nyförvärv i Horn/Hycklinge, men kommer nu att utvisas från Sverige. Foto: Privat

Horns stjärnvärvning ska utvisas från Sverige - ”Känner bara sorg”

Horn/Hycklinges stjärnvärvning Albert Kargbo ser ut att gå om intet. Migrationsverket har beslutet att han ska utvisas till sitt hemland Sierra Leone.
– Jag känner bara sorg, säger vännen Gustav Björklund.

Annons:

För en tid sedan kunde Dagens Vimmerby avslöja att ex-landslagsspelaren Albert Kargbo var nära spel i division fem-klubben Horn/Hycklinge. Nu verkar det inte bli något av det. Istället har Kargbo fått veta att han ska utvisas.

Vännen Gustav Björklund, som spelar i Horn/Hycklinge IF, är förkrossad över beslutet.

– Jag känner bara sorg. Det handlar om en människa som har förlorat allt och sen tänds ett ljus, som de (Migrationsverket) nu har lyckats släcka, säger Gustav Björklund till Dagens Vimmerby.

Kan söka jobb om ett år

Albert Kargbo kom till Sverige och Umeå för att spela fotboll våren 2012. Efter det har han varit i landet i omgångar för att spela fotboll.

Nu har han hamnat i Hycklinge och tanken var att kombinera ett civilt jobb med fotbollsspelande i Horn/Hycklinge nästa säsong. Så ser det nu alltså inte ut att bli. Istället har Albert Kargbo fått ett beslut om utvisning.

22-åringen har tidigare haft arbets- och uppehållstillstånd. Nu har han sökt asyl, men fått avslag flera gånger.

Vad är Migrationsverkets anledning till utvisningen?

– De har ingen egentlig anledning utan de menar att han klarar sig i sitt hemland också. Han får söka jobb i Sverige därifrån efter ett år, säger Gustav Björklund.

Fått ett anställningserbjudande

Gustav Björklund har själv erbjudit Albert Kargo ett arbete, men det har alltså inte räckt till i Migrationsverkets bedömning.

– Jag har lämnat in ett anställningserbjudande, men de tar ingen hänsyn till det eftersom domen har vunnit laga kraft. Just nu är nog hoppet att tidningar skriver om det här, att det skrivs mycket på sociala medier och att en högre uppsatt på Migrationsverket, som är något medmänsklig, det enda som kan hjälpa till, tyvärr.

Albert Kargbo kommer att utvisas så snart som möjligt.

– Han ska hem så snart han kan. Han väntar just nu på att de ska ge honom ett datum och sen får vi se om de hjälper honom med biljett och så vidare, eller hur det funkar.

Kan ni göra något från Horn/Hycklinges sida?

– Det finns inte så mycket vi kan göra för tillfället. Vi får hoppas att någon från högre makter får upp ögonen och kan göra något, säger Gustav Björklund.

Linus Johansson

Simon Henriksson

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt