Annons:

SIF:s degradering ett faktum –

Storebro IF får deppa efter att ha åkt ur division fyra.

SIF:s degradering ett faktum – "Ältat den där matchen"

Det blev ett tungt kvalnederlag för Storebro IF. Efter förlust hemma mot Malmbäcks IF (1-2) är laget definitivt ur division fyra. – Det är blandade känslor, säger avgående tränaren Per Bäckman.

Annons:

Ifjol vann Storebro IF division fem i stor stil. Många trodde också att laget skulle klara sig kvar i division fyra som en stark nykomling. 

Men efter lördagens blytunga kvalnederlag mot Malmbäck (1-2) står det helt klart att sejouren endast blev ettårig. Norrahammar, med förre SVIF- och DSK-spelaren Robin Lindblad i laget, vann fyrlagsgruppen och stannade i fyran.

– Det är klart, det är blandade känslor. Vi har gjort den bästa säsongen någonsin i Storebros historia, det är vad man kan begära av de här grabbarna och det räckte inte riktigt, säger Per Bäckman.

Storebro är därmed tillbaka i division fem nästa år. Det hade räckt för SIF att ta en poäng mot ett avsågat Sävsjö i den sista omgången, men den matchen slutade med förlust.

– Den matchen har vi ältat ganska mycket kan jag säga. Jag har nog bearbetat den nu. Men jag har tänkt mycket på den och jag såg ert klipp Johan ("JC" Carlssons) frispark många, många gånger. 

Hur jobbigt var det?

– Sävsjö var bland det tyngsta i min karriär, som jag har varit med om. Vi har gjort bra matcher, men inte varit tillräckligt bra och då får man köpa läget.

"Ingen fara"

Kvalet inleddes med en mardrömsförlust mot Norrahammars IK (1-4). I den andra matchen vann de grönvita borta mot Höreda och gav sig själva åtminstone chansen. Men alla förhoppningar grusade Malmbäck i eftermiddag genom att vinna med 2-1. 

 – Vi gör en bra match i dag och vi lät dem ha mycket boll, men skapade ingenting. Vi hade ungefär lika många chanser och när de hade kvitterat, så gick ju båda lagen för en trea. Man kan inte gå för ett kryss i det laget och då avgjorde de, säger Bäckman. 

Efter den tunga degraderingen slutar Per Bäckman, vilket han tidigare deklarerat. 

– Vi kanske inte är ett division fyra-lag nästa säsong, det hade snarare varit som att man hade gått upp en serie. Sedan hade jag förstås hellre vunnit. Men jag är oerhört nöjd med grabbarnas säsong, med de förutsättningar vi har haft ska vi vara nöjda. 

Vad tror du om Storebros framtid?

– Jag tror inte att det är någon fara, det är inte lätt att få spelare och hade vi hängt kvar hade det krävts en del nyförvärv. I femman kan många av Storebrograbbarna få ännu mer speltid. Jag tror på den här föreningen och det långsiktiga målet var att bli ett etablerat division fem-lag. 

Johan Karlsson gjorde Storebros sista mål i division fyra. I alla fall för den här gången. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt