Annons:

Efter tunga skadan – Söderholm avslutar karriären

Joakim Söderholms tid som fotbollsspelare är över. Foto: Arkivbild

Efter tunga skadan – Söderholm avslutar karriären

Joakim Söderholm vred till knäet mot IFK Oskarshamn. I torsdags kom svaret att främre korsbandet är helt av.
– Det känns som att det är färdigt för min del, säger han.

Annons:

Joakim Söderholm, som fyller 29 i år, lyftes tidigt upp i Storebros seniorlag och har varit moderklubben trogen sedan dess. Men kanske att han har gjort sista framträdande nu. 

I höstas vred han till knäet i en seriematch och efter det har han inte gjort någon minut. I torsdags fick han svar på magnetkameraundersökningen och den visade att det främre korsbandet var helt. Därutöver har han en del skador på menisken.

– Jag kände ju när vred till det att det var rätt allvarligt. Det blev kryckor i några veckor och sen började jag lite sakta med rehab och tänkte att kanske skulle gå att vara med lite. Men nu när korsbandet var av känns det som att det är helt färdigt, säger Joakim Söderholm.

Hur känner du för det?

– Jag har tagit det ganska bra. Det är som det är. Det hade varit skillnad om man var 21-22, men nu är man snart 29. Jag har spelat i många år. Det skulle säkert gå att operera och försöka träna upp, men jag har inte den motivationen eller tiden. Vi har andra barnet på väg och det är mycket annat som pockar på ens uppmärksamhet.

Kanske blir tränare

För många som ådragit sig allvarliga skador kan det ändå vara svårt att säga adjö till sporten. 

– Ja, haha, jag förstår hur du menar. Någonstans vill man ju och om det känns bättre om några år kanske det kan bli någon b-lagsmatch. Just nu känns det som att det är över.

Kommer du sakna fotbollen?

– Det blir många kvällar där det känns tomt, men samtidigt får man mer tid till annat. I framtiden kanske jag är sugen på att vara med på något sätt, som lagledare eller tränare. 

Vilket är det bästa minnet?

– Det är när vi vann sexan och femman. Vi hade ett starkt lag och en bra stämning. Det var höga krav och det tog oss långt. Det var kul att få vara med om det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt