Annons:

Bäckman och Svensson Pöder tar plats i VIF:s tränarstab

Per Bäckman tar plats i Vimmerby IF:s tränarstab. Foto: Linus Johansson

Bäckman och Svensson Pöder tar plats i VIF:s tränarstab

Vimmerby IF fyller på tränarstaben för sitt herrlag. Per Bäckman, senast i Storebro IF, är klar som assisterande och den tidigare VIF-tränaren Tommy Svensson Pöder går in som resurs och bollplank.

Annons:

Att Johan Carlsson fortsätter som huvudtränare för Vimmerby IF:s herrlag har varit klart en tid. Så också att David Lindgren får en roll som assisterande tränare samt med ansvar för U21. Nu är ytterligare två pusselbitar på plats i tränarstaben:

* Per Bäckman, som i höstas slutade som tränare för Storebro IF, kommer att assistera Johan Carlsson. Han är också den som kommer att vara med runt matcherna vid sidan av ”JC”.

– Det kommer att bli jättebra. Vi har letat efter en lokalt förankrad person som smälter in i vårt ledargäng. Han är väldigt förankrad med övriga ledare, plus att han har gjort ett väldigt resolut intryck vid de träffar vi haft, säger Stefan Bragsjö.

* Den tidigare VIF-tränaren Tommy Svensson Pöder kommer att ha en roll som resurs och bollplank.

– Exakt hur den resursrollen kommer att se ut får framtiden utvisa. Men han kommer att vara närvarande och hålla i vissa träningar.

Ska värva spetsspelare

På spelarsidan har Vimmerby tappat flera viktiga kuggar. Stefan Bragsjö konstaterar att det troligen ska in ett flertal nya spelare.

– Vi ska ha in en till tre spelare utifrån och då handlar det om rena spetsvärvningar. Det känns som att vi behöver ha in någon back och någon forward.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt