Flera unga friidrottare slog personbästa i helgen

Det gick bra för Södra Vi IF:s friidrottare i helgen som var.

I helgen avgjordes Eskilstuna Minigames i friidrott. Fyra friidrottare från Södra Vi IF fanns på plats och det blev flera framskjutna placeringar och en mängd personbästa.

I P12-klassen blev det personbästa för Sebastian Håårdh i höjdhopp. Han hoppade 1,42 meter och vann även klassen på det.

I P7-klassen gick det också bra för Jason Jonasson. Han slutade fyra på 60 meter och trea på 200 meter. Han vann höjdhoppet och tävlingen i kula. I längdhopp slutade Jason tvåa, men slog nytt personligt rekord med 3,03 meter.

För Jenna Jonasson, tävlandes i F9-klassen, blev det en sjundeplats på 60 meter. På 400 meter gick det klart bättre. Där slog hon nytt personbästa och vann grenen. I både höjd och längd slutade hon fyra. I kula blev hon fyra, men slog även där sitt tidigare personbästa genom att stöta 5,29 meter. I grenen kast med boll hamnade tog hon bronset.

För Emilia Håårdh, också hon i F9-klassen, blev det en riktigt fin helg i Eskilstuna. Emilia slog nytt personligt rekord i höjd, längd och kast med boll. Hon vann på 60 meter och slutade tvåa i kula. I höjd, där hon hoppade 1,05 meter, blev hon trea. Det blev hon även i längdhoppet, där hon slog nytt personligt rekord genom att hoppa 3,68 meter. I kast med boll kastade hon 20,27 meter, vilket också det var personbästa.