Annons:

Jonatan Green gick från syndabock till hjälte

Jonatan Green spelade huvudrollen när Vimmerby vände mot Jönköping. Foto: Simon Henriksson

Jonatan Green gick från syndabock till hjälte

Jonatan Green såg ut att bli stor syndabock när han tog en sen utvisning. Istället blev han en av de stora hjältarna när VIBK vände 2-3 till 4-3 mot Jönköping.
– Det här är bara så fantastiskt, jublade Green efter triumfen.

Annons:

Jönköping ledde toppmatchen med 3-2. Då tog Vimmerby IBK:s Jonatan Green en utvisning 13.32 in i den tredje perioden. Och inte vilken utvisning som helst, VIBK-stjärnan åkte ut för protest mot domslut.

– Jag tog en halvonödig utvisning där. Det var en reaktion. Jag sa inget till domaren, men både jag och Victor Wall skrattade åt domslutet och då tog han ut mig. Klart att jag känner att jag gjorde fel, men det var en reaktion och jag kan inte göra något åt det som hände nu, säger Jonatan Green.

Vad kände du i det läget?

– Då var det tungt- Hade Jönköping fått in ett mål där vet i fan om vi hade orkat resa oss. Men sen skapade de egentligen ingenting i sitt powerplay. Och vi fick en nytändning av att vi höll tätt där och fortfarande hade känning.

Green inblandad i båda

När Vimmerby blev fulltaligt vände matchen över till bortalaget. 17.19 in i perioden satte Jonatan Green kvitteringen till 3-3.

– Kim krigade ute vid sargen och bollen studsade ut till mig. Jag tog en båge och lade in bollen i bortre. Det var inget hårt skott, men ändå svårt för målvakten att ta.

Bortalagets 4-3 kom efter 18.08. Victor Wall gjorde målet, assisterad av Jonatan Green.

– Jag vann bollen bakom mål och lättade in den snett bakåt till Wall, som fick öppet mål.

Känslan då?

– Det var helt underbart att se bollen gå in när det var så lite tid kvar. Sen var det bara att kriga och plocka fram viljan.

”Fullt möjligt”

När två omgångar återstår ligger Vimmerby trea i tabellen med tre poäng upp till just Jönköping på andraplatsen, som ger avancemang till division ett.

– Allt kan hända. Vi har det inte i egna händer utan måste lita på andra lag. Det är fullt möjligt, men det ska mycket till. Så länge vi gör vårt mot Nässjö nästa vecka så kommer den sista matchen att gälla något. Vi har ett avslutande schema där vi ska ta sex poäng, säger Jonatan Green.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt