Annons:

Onödigt spännande när VIBK fredagsvann

Victor Wall satte tre mål när Vimmerby IBK tog en hyfsat säker seger hemma mot Månsarp. Foto: Simon Henriksson

Onödigt spännande när VIBK fredagsvann

Vimmerby IBK besegrade Månsarps IBK med 11-8 i Idrottshallen. Vinsten var komfortabel – men borde varit betydligt större. – Vi måste lära oss att stänga matcherna, säger VIBK:s Victor Wall.

Annons:

Efter det tunga poängtappet mot FBC Kalmarsund Ungdom är Vimmerby IBK ett vinnande lag igen. Hemma mot nästjumbon Månsarps IBK blev det komfortabla 11-8, men VIBK:s spelare och ledare tyckte inte att det var tillräckligt komfortabelt. 

– Vi vinner komfortabelt, men vi måste lära oss att stänga matcher. Det här fick bli onödigt spännande. Vi har en högre högstanivå än vi har visat, säger VIBK:s Victor Wall. 

Så särskilt spännande var det dock aldrig. Vimmerby hade bollen i stort sett hela tiden, försökte hålla uppe bolltempot och tryckte tillbaka ett beskedligt bortalag. Men Månsarp var giftiga i kontringsspelet och gjorde mål på nästan varje målchans. Det gjorde matchen någorlunda jämn, men aldrig nervkittlande. 

– Det var väldigt skönt att vinna den här matchen, det är en svår match för oss. Månsarp drar ned på tempot hela tiden och det är upp till oss att styra och göra något vettigt, säger VIBK:s tränare Mathias Lennström.

Men stundtals har ni ett totalt tryck på dem?

– Jag tycker ändå att jag får stå och tjata på grabbarna, att de ska vara med, att de ska dra upp bolltempot och att de ska springa hela tiden och aldrig jogga. Stundtals klarar vi av det. Jag tycker att vi lyckas bättre än vi brukar, men Månsarp gör verkligen mål på allt. Det är tur att vi gör mycket mål. 

Varför gör de så mycket mål på sina chanser?

– Är det otur? Jag vet inte. Innan har det varit så att vi tappat på att vi inte gör jobbet. I den här matchen är det mer tillfälligheter. Många gör en bra match och över det stora hela är jag nöjd. Det blir som en landskamp mot en blåbärsnation: "Varför gör ni inte 7-0 på det här laget?". Det är inte så lätt. De backar hem och gör det svårt för oss. Vi rullar runt i en halv minut, sedan känner vi att vi måste ta ett avslut och då täcks det och de kontrar. Det är svåra matcher mot lag som inte vill spela. 

"Ett dilemma för oss"

VIBK ledde bara med 4-3 efter den första perioden. Rycket kom i den andra när VIBK gick från 4-3 till 7-3 på fem minuter. 

– Vi har bollen hela tiden, men de får en massa skitmål. Det är medstuds och volleyträffar i krysset, säger centern Victor Wall. 

Varför kan ni inte vinna större?

– Det är svårt att säga, jag tycker att vi har bra bolltempo och bra rörelse. Ändå sätter vi inte dit bollarna. Det blir hafsigt i försvarsspelet och det har varit ett dilemma för oss, att vi inte kan vinna stort. 

"Mer att hämta"

I den sista perioden hade VIBK full kontroll och ett sent 8-5-mål med elva sekunder kvar i den andra och ett tidigt 9-5-mål i början av den tredje blev nådastöten. 

– Det finns mer att hämta hos mig, men det gör det hos hela laget. 

Wall, som varit poänglös i tre matcher, noterades för tre mål i segermatchen.

– Det var riktigt skönt att det lossnade. Jag behövde det här. 

På söndag möter VIBK Jönköping City, som är jumbo i serien. 

– Det kommer bli en liknande typ av match, så det gäller att vi håller uppe bolltempot hela tiden och har rätt fokus, säger VIBK:s Mathias Lennström. 

Fakta

Vimmerby IBK – Månsarps IBK 11–8 (4–3, 4–2, 3–3)

Poänggörare i VIBK: Jonas Friberg 1+3, Victor Wall 3+0, Kim Karlsson 1+2, Jonatan Green 1+1, Robin Gustafsson 1+0, Hampus Svensson Starkenberg 1+0, Jonatan Green 1+0, Mattias Zeilon 1+0, Petter Leander 0+1, Ricky Gustavsson 0+1.

Skott: 43–33 (13-14, 11-9, 19-10).

Publik: 457

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt