Annons:

Inga mardrömssiffror – men VIBK föll tungt

Deppigt värre. Anton Isakssons Vimmerby IBK trivs inte på parkettgolvet i Nässjö. Foto: Linus Johansson

Inga mardrömssiffror – men VIBK föll tungt

Förra året förlorade Vimmerby IBK med sanslösa 15-2 i Nässjö. I år blev siffrorna inte lika genanta. Men någon poäng klarade inte VIBK att hämta med hem. – Vi hade tagit dem med en större plan, säger Victor Wall.

Annons:

Vimmerby IBK trivs verkligen inte på parkettgolvet i Nässjö Sporthall. Ifjol blev bortamatchen en ren skräckhistoria. Nässjö vann med 15-2. 

Inledningsvis såg VIBK-spelarna ut att ha det nära i minnet. Nässjö gick tidigt fram till 2-0, men Vimmerby höll matchen tajt i 60 minuter. Ändå blev det förlust igen i mardrömshallen. 

– Nässjö är verkligen hemmastarka och vi trivs väl inte helt här. De kan sitt underlag och det är en trång och liten hall. Det är studsigt och glatt, säger Victor Wall. 

Hur mycket påverkar parkettgolvet er? 

– Det går inte att skylla på det, men med en större plan hade vi tryckt dit dem. Men vi får inte glo för mycket på de här förlorade poängen. Många lag har väldigt tuffa matcher kvar och vi är fortfarande med och bara en poäng från topp två. 

Tidiga mål

I den andra periodens andra halva dominerade VIBK klart. Då hämtade de också upp 6-4 till 6-6 och såg ut att ha fått matchen dit de ville. 

Direkt i tredje kom 7-6 och en stund senare kom 8-6. 

– Vi tar tag i det, kommer ifatt och är definitivt bäst. Jag tycker inte att vi är mycket sämre i tredje, men vi sätter inte våra chanser. Det känns som att vi börjar ta det lite för givet. 

Både Victor Wall och Kim Karlsson hade öppet mål vid ställningen 8-6. 

– Ja, shit. Jag kan nästan gå in med bollen där... I stället missar jag. Det sista är verkligen helt öppet. 

Är det vad som skiljer er åt, att de sätter sina chanser?

– Ja, det är det. De sätter det mesta. De har skjutglatt lag med en del skickliga spelare och en riktigt duktig målvakt. Vi måste ändå kunna göra det bättre och tända till bättre. 

"Jättejämn serie"

Trots förlusten har VIBK fortfarande fina möjligheter att ordna en plats bland de två bästa lagen. 

– Det är en jättejämn serie och såhär rolig har den inte varit på länge. Jag tror att det kommer bli riktigt tajt in i det sista, säger VIBK:s tränare Mathias Lennström. 

Hur är din syn på den här matchen?

– Jag tycker att det är en jämn match och det kunde ha slutat hur som helst. Vi är inte riktigt med i den första perioden, i övrigt ser det bra ut. Sedan blir det lite annorlunda när Friberg blir skadad, den femman hade kommit igång bra. 

Ni gör en väldigt stark andra halva av mittperioden. Vad händer sen?

– Vi kanske ville för mycket och normalt sett försöker vi spela oss ur situationer. När de spelar man mot man, så måste vi våga spela på markerad kille. För att ta ett exempel: Om Friberg kommer upp i mitten, så måste de andra två vara djupt eller högre upp. När han gör rycket, så måste de komma i löp och ge understöd. I stället blev det mer rörigt, alla kom in i mitten. Det blev svårt att få upp bollen just där. Vi gör det för dåligt i den här matchen, men när vi gör det bra utan att tänka på det så blir det bra lägen hela tiden. 

Anpassar ni er för dåligt?

– Ja, lite så. 

Fyra i tabellen

Nässjös målvakt Magnus Frödå gjorde också en rad fina ingripanden och var en starkt bidragande orsak till att VIBK bara gjorde sex mål på 40 skott. 

– Han var jättebra, sedan missar vi lite för mycket också. 

Vad behöver ni göra för att bli ett av de två lagen?

– Jag tycker inte att vi behöver utveckla något i spelet. Det är mycket tillfälligheter, ena dagen vinner man och nästa inte. Vi måste sätta våra chanser och målvaktsspelet måste klaffa. Men vi kör på det vi har, vi känner oss trygga. 

VIBK är fyra i en haltande tabell och har en match mer spelad än topptrion.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt