Annons:

I kväll ska den fruktade trion skjuta VIBK till division ett

Kim Karlsson, Victor Wall och Jonatan Green får förstås en nyckelroll i matchen mot Hovslätt. Foto: Linus Johansson

I kväll ska den fruktade trion skjuta VIBK till division ett

De är seriens bästa kedjeformation. I kväll ska de knäcka seriens starkaste försvarsspel. Lyckas Kim Karlsson, Victor Wall och Jonatan Green med det talar mycket för att Vimmerby IBK spelar i division ett nästa säsong. – Att de har släppt in minst antal mål i serien känns inte alls oroväckande, säger Kim Karlsson.

Annons:

Vimmerby mot Hovslätt. I kväll smäller det i Vimmerby idrottshall. I potten ligger en division ett-biljett. För VIBK är bara tre poäng gott nog.

På ena sidan står ett VIBK som nästan alltid spelar målglada matcher. Bara Nässjö har gjort fler mål i serien, ett mer än Vimmerby. Här finns seriens vassaste formation i form av Jonatan Green, Kim Karlsson och Victor Wall. Men VIBK läcker också rejält bakåt, bara tre av lagen i serien har släppt in fler mål.

På andra sidan står ett gediget och satsande Hovslätt. Ett ungt lag som stabiliseras upp av några före detta SSL-spelare. Jönköpingslaget gör mycket mål, men är framförallt täta bakåt. 87 insläppta mål på 21 matcher imponerar och är bäst i serien.

Bästa laget

Runt 700 personer förväntas se matchen i kväll. En match som bara handlar om en sak: vinna eller försvinna.

– Det är en tuff match. Hovslätt har plockat in några SSL-spelare, de är troligen det bästa laget i serien. Dessutom har de en duktig tränare i Andreas Elf, säger Victor Wall.

Ni slog dem med 10-9 efter förlängning på bortaplan. Betyder det något?

– Det är skönt att ha med sig in i den här matchen. Vi vet att vi kan slå dem. Personligen tycker jag att det hade varit jobbigare om vi hade förlorat den matchen.

”Hur stort som helst”

Om ni jämför den här matchen med de andra ni har spelat i karriären. Hur stor är den då?

– Det är den största matchen jag kommer att ha spelat. Det har också med publiken och allt snack runtomkring att göra. Det känns hur stort som helst, säger Jonatan Green.

– Det är samma för mig, säger Kim Karlsson.

– Ja, det måste jag också säga. Det är en jätteviktig match. Samtidigt måste vi se på den som att det är en vanlig match och försöka spela vårt eget spel, säger Victor Wall.

”Värre förra säsongen”

Att det lär bli en hel del mål i kväll lär det inte vara några högre odds på. För Vimmerbys fruktade förstakedja gäller det att hitta rätt nyckel för att ta sig förbi ett starkt försvarande Hovslätt.

– Jag tycker inte att det känns så jobbigt att de har släppt in så få mål. Inte med tanke på hur de betedde sig när vi slog dem borta och gjorde tio mål. Nä, det känns inte alls oroväckande, tycker Kim Karlsson.

Hur mycket press känner ni att ni har på er att prestera i den här matchen?

– Det var mycket värre förra säsongen. Då hade vi press på oss i stort sett varje match, konstaterar Kim Karlsson och får medhåll av Victor Wall:

– Jag tycker inte att vi har någon press alls på oss. Andrafemman har också funkat bra och tredjefemman blir bara bättre och bättre. Alla kan gå in och göra poäng, det känns väldigt bra.

Alla är topp tolv

Firma Green/Wall/Karlsson har hittills i år gjort 168 poäng tillsammans. Jonatan Green är tvåa i seriens poängliga med 66 poäng (31+35), Kim Karlsson är fyra med 59 poäng (37+22) och Victor Wall är tolva med 43 poäng (28+15).

Hur är rollfördelningen i er kedja?

– Så länge de här två gör det de ska så vet vi att poängen trillar in. Då kan jag ta en lite defensivare roll, säger Victor Wall och tittar på sina kedjekamrater.

Jonatan Green:

– Jag tycker att det går bättre och bättre för varje match. Vi hittar varandra bättre än förra säsongen, även om det gick bra då också.

Har ni råd att ha en dålig dag mot Hovslätt?

– Det har vi väl egentligen inte och det tror jag inte att vi kommer att ha heller, säger Kim Karlsson.

”Bara att njuta”

Vad skulle det betyda att ta steget upp i division ett med Vimmerby IBK?

– Framförallt skulle det vara väldigt kul. Egentligen finns det ingen press på oss att vi ska gå upp i år, men nu har vi satt oss i ett bra läge. Det finns en hög potential i gruppen. Tar vi steget nu tror jag att vi kommer klara av det och förhoppningsvis kommer vi bara att växa, säger Victor Wall.

Alla tre ser förstås fram emot inramningen som kommer att vara runt matchen.

– Det är bara att gå ut och njuta och försöka ta tillvara på tillfället. Det är nog inte många gånger man får uppleva en sån här match, säger Kim Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt