Annons:

I kväll återförenas VIBK:s supertrio - ”Har känts lite trögt”

För första gången den här försäsongen spelar Kim Karlsson, Victor Wall och Jonatan Green tillsammans i kväll. Foto: Linus Johansson

I kväll återförenas VIBK:s supertrio - ”Har känts lite trögt”

Jonatan Green, Kim Karlsson och Victor Wall har inte spelat en sekund tillsammans på försäsongen. I kväll är det dags för återförening när Vimmerby IBK träningsspelar hemma mot Antvarden.

Annons:

Vimmerby IBK har haft en lite trög försäsong så här långt. Mycket beror troligen på ganska stort manfall i flera av matcherna.

– Vi har inte riktigt fått till det än. Men då har vi inte heller haft med alla spelare någon match ännu och vissa spelare har spelat på positioner som de inte är vana vid. Träningsmatcher är ju till för att öva på nya grejer och sätta olika saker så det funkar tills serien drar igång. Det är inte nu vi ska vara som bäst, säger Jonatan Green.

”Trögt med klubba och boll”

Jonatan Green är inte heller särskilt nöjd med sin egen säsong så här långt.

– Det har känts lite trögt med klubba och boll i början, men jag tycker att formen börjar komma och att det känns bättre och bättre.

En anledning kan vara att Green, Kim Karlsson och Victor Wall, som utgjort en sylvass kedja de senaste säsongerna, av olika anledningar inte har spelat tillsammans än.

– Vi har inte tränat tillsammans särskilt mycket och inte spelat något. Men nu är vi fulltaliga och det känns bra, tycker Jonatan Green.

Trio saknas

I kväll spelar Vimmerby träningsmatch hemma mot division tre-laget Antvarden. Då kommer Green, Karlsson och Wall att spela tillsammans.

– Det är en match som vi på förhand bör vinna. Men det gäller att vi går ut och drar upp tempot redan från början. Jag har faktiskt aldrig sett dem spela, men jag tror att just tempot är nyckeln. Eftersom vi har gått igenom försvarsspelet lite extra så vore det väl lämpligt att hålla hyfsat tätt bakåt också.

Jonas Friberg, Victor Friman och Anton Isaksson saknas i VIBK i kvällens träningsmatch.

VIBK:s seriepremiär i division två spelas den 30 september hemma mot Vetlanda.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt