Annons:

Klar seger för VIBK mot defensiva legender

Jonas Elofsson, Jonas Friberg, Marcus Pettersson och Jonatan Green hette målskyttarna för Vimmerby IBK.

Klar seger för VIBK mot defensiva legender

Vimmerby IBK vann sin andra träningsmatch för säsongen. 8-5 blev det hemma mot Linköpings Legends. – Det är bra för oss att öva på att möta defensiva försvar, säger VIBK:s spelande tränare Jonas Friberg.

Annons:

Linköping Legends kom till Idrottshallen med få spelare. Det gjorde att laget backade hem redan från början. 

– Det var en jättekonstig match, de hade nästan inget folk, ville spela rullande tid och backade hem mycket. Jag tycker att vi ska göra fler mål framåt, men vi får ändå till ett hyfsat rull. Det blir lite slarvigt och vi släpper inte väldigt mycket bakåt, säger VIBK:s Jonas Elofsson, som var tillbaka i den vita tröjan för första gången på många år. 

– Ibland kändes det bra och ibland kändes det mindre bra. Jag är ovan med centerrollen, men det är därför vi har träningsmatcher. 

"Mycket bättre lag"

VIBK:s seger var dock odiskutabel. 

– När vi fick till två snabba passningar så blev det mål, det märks att vi är ett mycket bättre lag. 

Nu har du spelat med det här laget, vad tycker du om truppen?

– Det är som man hade förväntat sig, många duktiga spelare offensivt. Det är bra känsla i laget, men det finns saker att slipa på. 

Svåranalyserat

Jonas Friberg tyckte att det var svårt att analysera 8-5-segern. 

– Det är svårt att utvärdera, de spelade igelkottförsvar, var dåligt med folk och inte så vältränade. Det blev trångt i mitten och det blir svårt. Samtidigt är det några lag som kommer spela liknande det här i serien och det är jättebra att öva. 

Hur tycker du att ni gör det?

– Jag tycker att det stundtals är bra, andra perioden är bra och delar av tredje, men ibland tappar vi tålamodet och ska slå det avgörande passet för snabbt. Men det är kul med match och det är det träningsmatcher är till för, att vi ska träna på det. 

Jonatan Green stänkte dit fyra mål och Jonas Elofsson två. Jonas Friberg och Marcus Pettersson gjorde varsitt. Jonas Friberg ville berömma Jesper Nilsson för dennes insats och tyckte också att det var kul att se Jonas Elofsson.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt