Annons:

Kokmans jättematch räckte inte till poäng för Vimmerby

Viktor Kokman gjorde en kanonmatch mot Nybro, men VH blev utan poäng. Foto: Linus Johansson

Kokmans jättematch räckte inte till poäng för Vimmerby

Vimmerby Hockeys målvakt Viktor Kokman gjorde en jättematch borta mot Nybro. Det räckte inte till poäng. Till slut fick även Kokman kapitulera.
– Viktor gjorde en fantastisk match. Nu får vi bryta ihop och ta tre poäng på lördag, säger VH-tränaren Eric Karlsson.

Annons:

Vimmerby gjorde ingen vidare insats borta mot Nybro och hemmasegern var helt i sin ordning. Det var dock Vimmerby som tog ledningen i början av den andra perioden. Nybros kvittering kom snabbt, men sedan dröjde det till slutet av matchen innan 2-1 låg bakom en storspelande Viktor Kokman. 3-1 kom i tom kasse.

– Det är klart att man är besviken över förlusten. Enkelt sammanfattat kan man säga att Nybro var bättre i dag. Det är inte mycket att snacka om. Det kändes som att de var hetare och ville lite mer. Det är grunden till förlusten, säger Eric Karlsson.

Varför blev det så?

– Det vet jag inte. Jag tycker att vi också hade mycket att spela för.

Satte inte försvarsspelet

VH-tränaren pekar bland annat på att försvarsspelet inte fungerade som det ska.

– Jag tycker inte att vi satte försvarsspelet, framför allt inte i den tredje perioden. Det är något som jag får se över, vad vi kan förbättra där och vad vi behöver förtydliga.

I den sista perioden var det Nybro mer eller mindre för hela slanten.

– Nybro tog verkligen tag i taktpinnen i sista perioden. Viktor Kokman gjorde flera fantastiska räddningar och höll oss kvar i matchen. Sen känns det ändå lite surt att förlora i och med att de gjorde 2-1 så sent, tycker Eric Karlsson. 

Som bäst fyra

Hade Vimmerby vunnit i kväll hade laget fortsatt haft chansen på tredjeplatsen, i och med att Borlänge besegrade Mariestad. Men förlusten innebär att VH nu är femma i tabellen och som bäst kan sluta fyra. I den sista matchen, på lördag, väntar avsågade jumbon Kumla på hemmais.

Nybro säkrade en play off-plats i och med kvällens seger.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt