Annons:

Han är VH:s kvalexpert: ”Har en tendens att höja mig”

Viktor Kokman får en viktig roll när Vimmerby går in i playoff 2. Foto: Linus Johansson

Han är VH:s kvalexpert: ”Har en tendens att höja mig”

Säsongen började darrigt för både Vimmerby Hockey och Viktor Kokman. Nu är läget ett annat. VH visar upp en grym form och Kokman är den säkra sista utpost som han förväntas vara.
– Jag tycker att jag har en tendens att höja mig när det gäller lite mer, säger Viktor Kokman.

Annons:

Förra året överraskade Borlänge stort och tog sig hela vägen till kvalserien till HockeyAllsvenskan. En av männen bakom succén var storspelande målvakten Viktor Kokman. En storspelande målvakt lär också behövas för att Vimmerby ska kunna få en riktigt lång säsong. Och visst har Viktor Kokman, efter en något darrig inledning, hittat formen under Allettan och i inledningen av playoff.

Du verkar vara lite av de viktiga matchernas man?

– Det är väl inget som jag direkt har tänkt på. Men det är klart att när det står mer på spel sätts man på lite mer prov och måste höja sig. Och det tycker jag att jag har en tendens att göra när det gäller lite mer, säger Viktor Kokman.

Extra nerv

I kväll inleder Vimmerby Hockey playoff 2 med hemmamatch mot ex-allsvenska Sundsvall. Det kittlar lite extra, tycker Viktor Kokman.

– Det är klart att det är en extra nerv. Jag tycker att det ska bli riktigt kul, det är både lite nervöst och en del förväntningar. Jag vill bara att pucken ska släppas. Väntan till match är inte så rolig.

Hur gick tankarna när Sundsvall valde att möta er?

– Min första tanke var att det var lite förvånande. Jag hade ingen koll på att de skulle välja oss. Men känslan då och nu är att det ska bli kul att möta ett nytt lag, det blir en rolig utmaning.

”Var bedrövligt”

Vimmerby är inne i en säsong som egentligen bara har blivit bättre och bättre. Efter att Jeff Hällegard ersattes av Eric Karlsson, Tobias Jahr och Krister Ström på tränarposten har VH vunnit tio av tretton matcher.

– Det såg väldigt jobbigt ut i början av Allettan. Men sen vann vi några matcher och fick lite vind i seglen. När de nya tränarna kom in började de med att förtydliga hur vi ska spela och vi kan se på resultaten att alla köpte det.

Viktor Kokman pekar på några avgörande bitar som har gjort att Vimmerbys säsong har vänt:

– Svackorna kommer inte lika ofta och är inte lika djupa som tidigare. Vi har också blivit bättre i det mentala, istället för att gå ned oss i underläge så höjer vi oss. Vårt boxplay är en annan del. I början av säsongen var det bedrövligt, då tappade man ju luften så fort vi fick en utvisning. Nu är det något helt annat.

Sätta press på Sundsvall

Hur ser du på era chanser att besegra Sundsvall över tre matcher?

– Klart att vi har en bra chans, det hade jag tyckt mot vilket lag vi än hade fått möta. Det jag känner är väl att det är lite tuffare och tajtare på förhand än vad det var mot Skövde. Nu är det kanske mer 50/50, men vi har absolut en jättegod chans att ta det här.

Hur viktigt är det att börja med en seger i kväll?

– Det är alltid skönt att vinna första matchen i playoff. Det var väldigt skönt när vi började med en bortaseger mot Skövde så att vi slapp ha kniven mot strupen när vi kom hem. Den känslan vill vi att Sundsvall ska ha på lördag istället, säger Viktor Kokman.

”Rena lyxen”

Vimmerby åker sedan till Sundsvall redan på fredagsmorgonen för att få bästa tänkbara uppladdning inför match två. En resa på närmare 70 mil. Det är något som Vimmerbyspelarna inte är vana vid, men Viktor Kokman ser bara fördelar.

– I och med att vi åker dagen innan så kan vi käka bra, lägga oss i god tid och sedan få en morgonvärmning i Sundsvall. Det är de allra bästa förutsättningarna för att prestera. Kan man inte komma bra förberedd när man har sovit en hel natt, käkat bra och tränat då vet jag inte... Jämfört med att åka till Kristianstad en onsdag och spela samma dag så är ju det här rena lyxen.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt