Annons:

Kokman drömmer om Allsvenskan - är ändå högaktuell för Vimmerby

Viktor Kokman är högaktuell för en fortsättning i Vimmerby - men drömmer fortfarande om ett allsvenskt kontrakt. Foto: Linus Johansson

Kokman drömmer om Allsvenskan - är ändå högaktuell för Vimmerby

Viktor Kokman gjorde en fullt godkänd första säsong i Vimmerby Hockey. Nu drömmer målvakten om ett allsvenskt kontrakt - men en hel del talar ändå för en fortsättning i VH.
– Om det blir division ett är Vimmerby den klubb jag helst av allt vill spela i, säger Viktor Kokman.

Annons:

En fullt godkänd säsong, men kanske utan att glänsa i det stora hela. Så skulle man kunna sammanfatta Viktor Kokmans första år i Vimmerby Hockey.

– Om det blir en fortsättning i Vimmerby kommer jag att känna en revanschlusta. Jag tycker att säsongen gick bra, jag spelade mycket och är nöjd med det. Men jag har mer i mig och det vill jag få ut nästa säsong. Samtidigt var det inte en helt enkel säsong för mig. Jag hade mycket öppna lägen emot mig, det var inte jättetacksamt att stå i mål i alla matcher, säger Viktor Kokman.

Allsvenskt intresse

Om det blir en fortsättning i Vimmerby eller inte står skrivet i stjärnorna.

– Det är klart att man kollar runt. För min del handlar det inte om att titta nedåt eller i sidled. Det man kollar på nu är om det finns platser och klubbar högre upp som är intresserade.

Finns det något sådant intresse?

– Jag pratade med min agent i dag och det finns någon chans. Vi ska avvakta lite till och invänta om det blir något konkret eller om det stannar vid ett intresse.

Och då handlar det om en klubb i HockeyAllsvenskan?

– Ja, så är det. 

”Inget fel på förslaget”

Även spel utomlands skulle kunna vara aktuellt.

– Absolut, det är väl Norge som jag kollar på i så fall. Jag har varit inne på det några gånger tidigare, men det har aldrig blivit av. Då har det bara stannat vid intresse och just nu har det inte dykt upp något därifrån heller. Och ska jag spela i Norge känns det som att det ska vara i den absoluta toppen, annars känns det som att HockeyEttan håller samma klass, säger Viktor Kokman.

Kokman säger samtidigt att han inte alls skulle ha något emot att fortsätta i Vimmerby.

– Om det blir spel i division ett är Vimmerby den klubb jag helst av allt vill spela i. Jag har fått ett förslag från Vimmerby och det är verkligen inget fel på det förslaget.

Hur länge kan du avvakta innan du bestämmer dig?

– Om det bara hade legat i mina händer hade jag kunnat vänta länge. Men det är upp till Vimmerby när de verkligen måste ha ett svar. Skulle de kräva ett svar blir det en avvägning, säger Viktor Kokman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt