Annons:

Lillebror Runesson: ”Att spela med storebrorsan ska bli väldigt kul”

Albin och Petter Runesson har aldrig spelat tillsammans tidigare. Nästa säsong gör de det - i Vimmerby Hockey.
– Klart att det har spelat in att Petter finns i Vimmerby. Det ska bli väldigt kul att spela med storebrorsan, säger Albin Runesson.

Annons:

Förra säsongen huserade Albin Runesson i Sundsvall. I playoff två till HockeyAllsvenskan stod storebrorsans Vimmerby för motståndet. Den gången stod Petter som vinnare. Nästa säsong blir bröderna vinnare och förlorare tillsammans. Tidigare i veckan skrev Petter Runesson på ett nytt kontrakt med Vimmerby och i dag blev lillebrorsan Albin klar för klubben.

– Det känns bara bra att komma till Vimmerby, säger Albin Runesson till Dagens Vimmerby.

Har det varit en lång process?

– Det har det väl inte. När jag fick höra att Vimmerby var intresserade blev det klart ganska fort. Jag har hört mycket gott om Vimmerby från Petter. Och att spela med honom ska bli väldigt roligt.

Hur mycket har det spelat in i ditt val att få spela med brorsan?

– Klart att det har spelat in, vi har ju aldrig spelat med varandra tidigare. För egen del blir det också en trygghet att ha honom när jag flyttar ”några” mil, säger Albin Runesson. 

”Höga toppar och djupa dalar”

Innan säsongen i Sundsvall tillhörde Albin Runesson Modos organisation i fyra säsonger. Där blev det spel i närmare 30 SHL-matcher. På meritlistan finns också ett antal ungdomslandskamper och drygt tio matcher i HockeyAllsvenskan.

När det gäller den gångna säsongen så är inte Albin Runesson helt nöjd med vad han presterade.

– Jag var lite upp och ned, det var höga toppar och djupa dalar. Kommande säsong skulle jag vilja jämna till mina prestationer. Sen vill jag bygga vidare på den offensiva biten, jag känner att jag vill utvecklas där.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är en back som har de främsta styrkorna i defensiven. Jag brukar leverera ett snabbt och bra förstapass och vill spela enkelt och ta pucken framåt så snabbt som möjligt. 

”Ingen större koll”

Att komma till den södra HockeyEttan var en annan sak som spelade in i Albin Runessons val av Vimmerby.

– Jag tror absolut att det är ett bra steg att komma ner till Vimmerby och att få testa på den södra serien ska bli kul.

Vad vet du om Vimmerby?

– Jag gjorde ju en match där i playoff så jag vet hur hallen ser ut. Jag har väl lite kläm på spelarna som var i Vimmerby förra säsongen, men i övrigt har jag ingen större koll.

Vad har du för tankar inför säsongen?

– Jag tycker att det ser bra ut på papperet och vi har alla möjligheter att ta oss långt, säger Albin Runesson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt