Annons:

Runesson får leta efter ny klubb – kan VH vara nästa anhalt?

Albin Runesson får se sig om efter en ny klubb då Östersunds IK har meddelat att de inte kommer förlänga kontraktet med honom till nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Runesson får leta efter ny klubb – kan VH vara nästa anhalt?

Albin Runesson tvingas lämna Östersunds IK efter fyra säsonger. Var han tar vägen till nästa säsong är ännu oklart. Frågan är om det kan bli aktuellt med en återkomst till Vimmerby Hockey. 

Annons:

Det har nu gått några år sedan Albin Runesson gjorde en ettårig sejour i Vimmerby Hockey. Backen representerade VH under säsongen 2017/18. 

De två efterföljande säsongerna spenderades i Hudiksvalls HC och han har under de fyra senaste säsongerna tillhört Östersunds IK, först i Hockeyettan och sedan i Hockeyallsvenskan. 

Runesson var för två år sedan en viktig kugge i Östersunds lag som tog steget upp i Hockeyallsvenskan. Nu har Runesson fått veta att hans kontrakt inte förlängs över kommande säsong. 

– Det är klart att det är tufft att höra att man inte får stanna. Oavsett vad som hade hänt hade jag behövt fundera lite grann då speltiden inte har varit i den utsträckning som jag har velat, säger Albin Runesson. 

Hoppas på fortsatt spel i HA

Var den 27-årige backen kommer spela ishockey nästa säsong är oklart. 

– Vi har inte kommit så långt i tankarna då jag fick reda på det i början av förra veckan. Jag är öppen för det mesta och har inte stängt några dörrar. Vi får se vad som dyker upp.

Hur ser du på din egen hockeyframtid?

– Jag har spelat med Östersund i Hockeyallsvenskan i två år och känner att det har gått helt okej. Jag har inte fått den speltid som jag kanske önskat mig alla gånger, men jag känner att jag klarar av nivån. Mitt första alternativ är att försöka stanna i Hockeyallsvenskan, men vi får se vad som dyker upp och vad som känns bäst, säger Albin Runesson. 

Det finns naturliga kopplingar till Vimmerby då hans sambo Julia Jaensson kommer från Vimmerby och paret blev föräldrar i höstas.  

Finns Vimmerby Hockey med som ett alternativ?

– Jag har än så länge inte pratat någonting med Vimmerby. De har fullt upp med kvalserien och jag har full förståelse för att vi inte har pratat med varandra. Jag är i Vimmerby mycket på somrarna och känner fortfarande ett gäng grabbar i laget. Jag följer Vimmerby och hejar på dem i kvalserien.

"Klart att kopplingen kan dras dit"

Runesson får tillsammans med sin agent ge sig ut på klubbjakt till nästa säsong. 

– Ska jag fortsätta spela ishockey behöver jag flytta någonstans. Med tanke på att tjejen är från Vimmerby är det klart att kopplingen kan dras dit. Jag är inställd på att spela vidare och flytta någonstans, sedan får vi se vad det blir. 

När tror du att du kan ha ett besked kring framtiden?

– Jättesvårt att säga med tanke på att jag fick beskedet rätt nyligen. Vi har börjat jobba på lite andra idéer och jag vet inte hur lång tid det kommer ta. Dyker det upp något som känns bra kan det gå fort. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt