ÖVERLÄGSEN SEGER FÖR VIMMERBY MOT JUMBON

Vimmerby Hockey tog en ny seger i Hockeyettan södra. Jumbon Tyringe SoSS besegrades med 7–2 på hemmais. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockeys finfina form håller i sig. Hemma mot jumbon Tyringe SoSS var det långa stunder spel mot ett mål. VH vann med betryggande 7–2.

Vimmerby Hockey öppnade matchen svagt och saknade kontroll i både offensiven och defensiven. Tyringe låg bra till i sina defensiva positioner och var farliga i sina omställningar.

När VH-backen Pelle Ström åkte ut två minuter för tripping efter knappt åtta minuters spel spelade Tyringe bra i sitt powerplay och tog också ledningen med 1–0. Elias Dervall-Svensson skickade iväg en puck från blålinjen som gick i mål bakom en skymd Robin Christoffersson.

Snabb vändning

Det efterföljande powerbreaket kom lägligt – och VH vaknade till liv. 44 sekunder efter powerbreaket blev backen William Alftberg frispelad i slotten och lirkade in kvitteringen mellan benen på Viktor Carlsson. Eddie Levin smällde snyggt in 2–1 efter 11.20, fint framspelad av Anton Carlsson.

Kort därpå var det dags för Tyringe att skriva in sig i målprotokollet igen. Robin Ericsson satte 2–2 efter 12.37.

Vimmerby återtog ledningen med några minuter kvar av första perioden. Gustav Karlsson vann pucken bakom förlängd mållinje och hittade in till Hugo Ollila som stötte dit 3–2.

Med en minut kvar av första perioden åkte Tyringe på en utvisning. VH tryckte på för 4–2, men det var Tyringe som kontrade in 3–3. Målet dömdes dock bort då domaren ansåg att målet gjordes efter slutsignalen.

Första målet för Isac Andersson

VH gjorde det avgörande rycket under andra halvan av andra perioden. Jakob Karlsson fintade bort målvakten och placerade in 4–2 i öppen bur och Eddie Levin satte därefter både 5–2 i powerplay och 6–2. VH gjorde de tre målen på drygt sex minuter.

VH gick ifrån till 7–2 i mitten av slutperioden. Från nära håll petade forwarden Isac Andersson in sitt första mål för säsongen.

Halva grundserien är spelad och VH ligger fyra med 20 inspelade poäng, åtta poäng före Alvesta SK på sjätteplatsen.

Vimmerby Hockey–Tyringe SoSS 7–2 (3–2, 3–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (9.23) Elias Dervall-Svensson (Axel Björnkvist) i spel fem mot fyra, 1–1 (10.45) William Alftberg (Filiph Åström, Isac Göransson), 2–1 (11.20) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), 2–2 (12.37) Robin Ericsson (Mads Christian Hanneborg, Axel Björnkvist), 3–2 (17.43) Hugo Ollila (Gustav Karlsson)

Andra perioden: 4–2 (31.41) Jakob Karlsson (Sebastian Linder), 5–2 (32.33) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), 6–2 (37.46) Eddie Levin (Anton Carlsson, Oskar Lindgren)

Tredje perioden: 7–2 (50.08) Isac Andersson (Gustav Karlsson, Oskar Lindgren),

Skott: 35–15 (10–10, 13–3, 12–2)

Utvisningar, VH: 4x2 min, TYR: 5x2 min

Publik: 707 åskådare