Annons:

Derby och toppmöte i kväll: ”Vi gnäller för det mesta”

Vimmerby och Nybro möts i ett toppmöte i kväll. Foto: Linus Johansson

Derby och toppmöte i kväll: ”Vi gnäller för det mesta”

Tvåan Nybro mot fyran Vimmerby. I kväll vankas det toppmöte i Hockeyettan.
– Att båda lagen är med i toppen ger matchen extra krydda, konstaterar VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Både Vimmerby och Nybro har, som väntat, inlett säsongen poängmässigt starkt. Nybro är tvåa med 17 inspelade poäng, Vimmerby har två poäng färre och det räcker till en fjärdeplats i skrivande stund. I kväll möts lagen i Liljas Arena i Nybro.

Lurigt motstånd

Under försäsongen möttes lagen två gånger och vann varsin gång. Historiskt de senaste åren har Vimmerby haft det jobbigt mot Nybro.

– Nybro är lite luriga, stora, starka och duktiga på att stänga ytor. Något som jag tycker att de gör bra är att de kan växla spelstil under match. I ena bytet kan de backa hem och stänga mittzon och i nästa byte kör de på, säger Tobias Jahr.

VH kommer från en ganska svag insats mot Grästorp. En match som laget ändå vann med 4-1.

– Vi är medvetna om att vi måste studsa tillbaka. Och det ska inte vara några problem. Vi möter ett topplag, det är fredagskväll och det är alltid mycket publik i Nybro. Kan vi komma dit och snuva dem på segern vore det roligt.

Vad vill du se i kväll?

– Jag vill se bättre fokus och ett enklare och rakare spel. Det är tillbaka till grunderna som gäller, säger Tobias Jahr, som får klara sig utan skadade Petter Runesson och kanske även en krasslig Robin Höglund. 

Sämre defensivt

I Nybro är tränaren Andreas Holfelt, trots andraplatsen efter sju matcher, inte helt nöjd.

– Jag och Jerker (Jonsson, assisterande tränare) är väldigt gnälliga, kanske. Vi gnäller för det mesta, skrattar Andreas Holfelt.

– Poängmässigt är det en kanonstart. Ser jag till spelet har vissa delar varit bra och vissa delar mindre bra. Spelet i egen zon var vår största styrka förra säsongen, men det är kanske där vi har mest att hämta nu. Det är något vi pratar om dagligen. Vi måste bli mer stabila över 60 minuter, fortsätter Holfelt.

Tankar inför matchen mot Vimmerby?

– Det brukar bli rätt fartfyllda tillställningar så det gäller att vara på tå. Vi känner varandra rätt väl så det blir svårt att komma ned några överraskningar.

Plus och minus

Nybrotränaren tycker inte att det är något speciellt att möta just Vimmerby.

– Jag vet inte om en sån här match betyder mer än någon annan.  Men är man på övre halvan betyder matcherna mot de andra topplagen mycket när man ska jämföra sig, säger Andreas Holfelt.

Han säger så här om Vimmerby:

– Vi vet att det är ett offensivt skickligt lag med många individuellt skickliga spelare. Vimmerby har sina plus och minus, precis som alla andra lag. Vi kommer att förvarna våra spelare om deras plus och sen ska vi utnyttja deras minus.

Hur är läget i laget?

– Vi har lite skador, men kommer att ställa fyra femmor på benen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt