DRÖMLÄGE FÖR VIMMERBY EFTER LINDGRENS SENA FULLTRÄFF

Vimmerby Hockey har skaffat sig 2–0 i matcher mot Troja/Ljungby. Elias Lindgren klev fram som hjälte i slutet av tredje perioden. Foto: Stefan Härnström

Jämnt, tätt och länge mållöst. Andra semifinalmötet mellan Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby blev en rafflande historia. Med lite drygt två minuter kvar klev Elias Lindgren fram och sköt 1–0. Eddie Levin satte sedan 2–0 i tom bur.

Vimmerby Hockey vann första semifinalmatchen mot Troja/Ljungby efter Eddie Levins projektil rakt upp i bortre krysset med 15 sekunder kvar av matchen.

I dag, mindre än 24 timmar senare, var det dags för match två.

Precis som i går var det en jämn och tät match – och inget lag lämnade någonting åt slumpen.

Båda lagen hade farliga målchanser utan att lyckas få in pucken i mål. Första periodens bästa läge fick Troja/Ljungby när Hampus Johannesson missade öppet mål efter knappt sex minuters spel.

Sjöberg missade straff

Halvvägs in i andra perioden åkte Eddie Levin ut två minuter för roughing. Precis i början av det numerära överläget för gästande Troja/Ljungby lyckades VH vinna pucken och Anton Carlsson frispelade Jakob Karlsson som revs ner.

Den efterföljande straffen tog Carl Sjöberg hand om. Han fintade ner Jesper Eliasson och fick till ett backhandavslut som gick precis utanför.

Det var annars Troja/Ljungby som vaskade fram de hetaste chanserna och Robin Christoffersson svarade för flera kvalificerade räddningar. Mot slutet av mittakten hade VH en vass period med chanser som satte Jesper Eliasson på prov.
VH städade i upptakten av tredje perioden av en tvåminutersutvisning när Jakob Heljemo satt på utvisningsbänken. Heljemo var kort därpå nära att raka in en målvaktsretur.

Med tio minuter kvar av slutperioden åkte VH på en ny utvisning. Christoffer Törngren fick upp klubban i ansiktet på en Troja-spelare i en tacklingsituation. Även denna gång försvarade sig Vimmerby berömvärt.

Lindgren spräckte nollan

VH-forwarden Carl Sjöberg var sedan en stolpträff från att sätta det förlösande 1–0-målet och Troja/Ljungby fick i det efterföljande anfallet ett bra läge som Robin Christoffersson räddade.

Matchen var på väg mot förlängning när Vimmerby spräckte nollan. Elias Lindgren fick pucken i slottet och satte 1–0 via stolpen, assisterad av Anton Carlsson och Jakob Karlsson.

Troja/Ljungby tog timeout och plockade ut målvakten i jakten på en kvittering. Eddie Levin satte 2–0 i öppen bur och VH har skaffat sig 2–0 i matchserien. Laget som kommer först till tre segrar går till kvalserien och nästa match spelas i Ljungby på onsdag.