Annons:

Frölands Troja/Ljungby måste vinna tre raka: ”Lever här och nu”

Dennis Frölands Troja/Ljungby ligger under med 0–2 i matcher mot Vimmerby Hockey och måste vinna tre raka för att gå till kvalserien. Foto: Simon Henriksson

Frölands Troja/Ljungby måste vinna tre raka: ”Lever här och nu”

I kväll kan Vimmerby Hockey bli klart för kvalserien. Dennis Frölands Troja/Ljungby ska försöka sätta stopp för det på hemmais. 
– Det ska bli extremt kul och spela. Det är vinna eller försvinna för oss, säger han inför semifinal tre i Ljungby Arena. 

Annons:

Troja/Ljungby förlorade både semifinal ett och två i Vimmerby och är därmed tvungna att plocka tre raka segrar för att avancera till kvalserien. 

Det är en tuff uppgift som Dennis Fröland, tongivande back i Troja/Ljungby, och hans lagkamrater står inför.

– Det är klart att det någonstans blir press, det är ingen spelare som vill gå på semester nu. Vi har tagit bakvägen och är rankade mycket längre ner än Vimmerby. De är favoriter till att gå vidare, men vi ska göra allt vi kan för att vända på det här, säger Dennis Fröland. 

Vimmerby Hockey vann de två första semifinalmatcherna efter sena avgöranden. Eddie Levin avgjorde match ett med 15 sekunder kvar och Elias Lindgren spräckte nollan i match två när klockan stod på 57.45. 

– Matcherna i Vimmerby var väldigt jämna och det hade lika gärna kunnat gått åt vårt håll. Det var fem minuter kvar när de gjorde 3–3 och 15 sekunder kvar när de gjorde 4–3 i match ett. I match två kommer 1–0 med två minuter kvar av matchen och då har vi haft extremt mycket lägen. 

"Poängkung och bäst i laget"

Vimmerby Hockey är en seger från kvalserien och Troja/Ljungby är piskade att vinna de tre återstående matcherna. 

– Nu har vi två hemmamatcher, men vi börjar med kvällens match och lever här och nu. Det gäller att vinna i dag och sedan får vi ladda om till torsdagen och se till att vinna då. Då är helt plötsligt pressen på Vimmerby inför en match fem. Det är så vi får tänka – hela tiden här och nu. Vi är ett starkt hemmalag och det är alltid skönt att spela inför vår publik och våra fans.

Fröland trivs med att spela slutspelshockey. 

– De här matcherna som har varit i Vimmerby är de två absolut roligaste matcherna jag har spelat i år. Även om resultaten inte har gått med oss är fruktansvärt roligt. De vill spela hockey och vi vill spela hockey och det blir jäkligt roligt att spela i kväll igen. 

För den som har koll på tidigare VH-trupper minns säkert att Dennis Fröland har representerat VH i två säsonger, 2016/17 och 2017/18.

– Vimmerby har alltid ett bra lag och det är alltid kul att möta spelare som man har kampenerat med tidigare. Det är många spelare som har tagit steg sedan jag var där för bra många år sedan. En spelare som Anton (Carlsson) gjorde noll poäng min första säsong i VH och nu är han poängkung och bäst i laget. ”Jagge” (Jakob Karlsson) kör på som vanligt och jag märker att det är så viktigt med rutin i Hockeyettan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt