Annons:

Kalle vidare ännu ett steg – TV-pucken närmar sig

Kalle Svensson närmar sig på allvar TV-pucken. Foto: Arkivbild

Kalle vidare ännu ett steg – TV-pucken närmar sig

34 spelare var uttagna till ett tredagarsläger i Gislaved i helgen. Kalle Svensson från Vimmerby Hockey var en av dem. Nu står det klart att han är en av 20 utespelare som är vidare.
– Nu känner man att man har bra chans, säger Kalle Svensson.

Annons:

Den här våren har varit intensiv för Kalle Svensson från Vimmerby Hockey. Nu senast var det ett tredagarsläger i Gislaved mellan 22 och 24 mars. Kalle Svensson var en av totalt 34 som fick visa upp sig där. 

– Jag gjorde det bästa jag kunde, men jag fick ett skott på foten som gjorde lite ont. Det är bara att bita ihop, säger Kalle Svensson.

Bet ihop gjorde han och dessutom blev han en av 20 utespelare att tas ut till matcher mot Blekinge och Skåne nu på fredag i Mörrum.

– Jag tror att det är tio stycken som försvunnit nu. Jag har inte all information, men det här laget ska spela nu på fredag och sedan tror jag att det är typ samma lag som ska spela Aprilcupen nästa helg. 

"Såklart är man stolt"

Därefter väntar ett längre uppehåll innan 30 stycken ska kallas in igen. Kalle Svensson känner att drömmen om TV-pucken närmar sig.

– Det är 20 stycken som ska spela TV-pucken och vi är 20 som är uttagna nu. Man känner att man har en bra chans och det är jättekul att ha kommit hit. Såklart är man stolt över sig själv. 

Blir det lite press också?

– Jag vet inte. Jag känner inte så stor press, men alla runt omkring en verkar rätt spända. Man vill ju visa att man klarat sig och att man gjort det bästa man kan. 

Kunde knappt fira födelsedagen

Just nu är det väldigt mycket hockey i hans liv.

– Hela tiden. Det är så mycket att jag knappt kunde fira min födelsedag. Jag fyllde i söndags, säger Kalle Svensson, alldeles färsk 15-åring.

TV-pucken för spelare födda 2009 spelas under hösten med finalspel i Upplands Väsby mellan den 31 oktober och 3 november.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt