Annons:

Elva raka perioder utan insläppt mål mot VH:

Wictor Ragnewall håller sin finfina svit mot Vimmerby Hockey vid liv. Han har hållit nollan mot VH i elva raka perioder och över 222 minuter. Foto: Ossian Mathiasson

Elva raka perioder utan insläppt mål mot VH: "Inget jag tänker på"

Vimmerby Hockey har väldigt svårt att göra mål på Wictor Ragnewall. Kristianstads målvakt har nu hållit nollan i över elva (!) raka perioder mot VH. 
– När vi inte gör så många mål framåt är det kul att man kan steppa fram lite extra där bak, säger han.  

Annons:

Kristianstads IK trivs onekligen utomordentligt bra mot Vimmerby Hockey och inkasserade säsongens femte raka seger mot just VH i kvalseriens tredje omgång. 

– Vimmerby är ett bra lag och det har vi tyckt hela säsongen. Vi har gjort bra matcher mot dem just för att vi har stor respekt för dem, säger Wictor Ragnewall.

Vägrar släppa in mål mot VH

Ännu mer anmärkningsvärt är att VH inte har fått hål på Skånelagets storspelande målvakt Wictor Ragnewall på elva (!) raka perioder. Sedan Vimmerby nätade på Kristianstad senast har det gått 222 minuter och 19 sekunder. 

Ragnewall nollade VH i båda matcherna i allettan och upprepade bedriften i afton. 

Du fortsätter att göra bra matcher mot Vimmerby?

– Det är inget som jag tänker på. Jag tror mer att det är media och andra, kanske i Vimmerby, som lägger någon form av energi på det. För min del tänker jag inte så, jag tycker bara att det är tillfälligheter, säger Wictor Ragnewall.

Wictor Ragnewall gjorde flera avgörande räddningar i kvällens match. 

– Det kändes bra, det är så små marginaler mellan att hålla nollan och att släppa in två puckar. Jag hade lite medstuds i dag och nollan kom välbehövligt i och med att vi bara satte dit en puck framåt. Har man bara ett mål att gå på så vet man hur snabbt det kan gå i hockey.

"Förväntat mig lite mer press"

Han hade förväntat sig att fronta en annan forcering från VH:s sida. 

– Jag hade förväntat mig lite mer press från Vimmerbys sida och att de skulle vara lite mer desperata och forcera mer, både från start och i sista perioden när vi bara ledde med 1–0. Deras forcering kom inte och vi fick med oss powerplay och minuterna rullade bort ganska bra för oss. 

Isac Göranssons skott direkt efter en tekning i slutsekunderna gjorde Ragnewall en vass räddning på. 

– Jag var bara inne i det och pucken kom mitt i magen. 

Kristianstad, favorit till att vinna kvalserien, har efter förlängningsförlusten mot Halmstad plockat två raka segrar på bortais. 

– Andra raka bortamatchen och vi tar tre poäng till. Det är skönt att vara med i racet. Det är en tät serie med många matcher och långa resor. Jag är glad för att vi är med och tar poäng på bortaplan då jag vet att något lag kommer bli avhängt om man torskar ett par matcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt