Annons:

TAIF-tränaren: ”Gäller att kontrollera sina känslor”

Tranås är i stort behov av tre poäng i dagens match mot Vimmerby. Foto: Linus Johansson

TAIF-tränaren: ”Gäller att kontrollera sina känslor”

Både Tranås och Vimmerby behöver vinna dagens derby i kampen om en plats i Allettan.
– Vimmerby har högst press på sig. Inför serien talades det ju om att de skulle vara topp två, säger TAIF-tränaren Charles Franzén.

Annons:

Fyran Vimmerby mot sexan Tranås. Båda lagen slåss med näbbar och klor för att avancera till Allettan. Vi kan säkerligen räkna med en rejäl holmgång i Tranås i eftermiddag.

Vimmerby behöver två poäng för att säkra en plats i Allettan och en poäng för att vara säkra på att ha allt i egna händer inför den sista omgången. Tranås å sin sida är tre poäng från en Allettanplats i skrivande stund.

– Klart att det kommer bli en rolig match. Det är ganska komiskt egentligen. Vi spelar så många matcher och sen kommer vi till slutet och då ska allt avgöras. Men det finns en charm i det också, tycker Charles Franzén.

”Springa åt rätt håll”

TAIF-tränaren vill se mod från sina spelare i dag.

– Det gäller att gilla den här situationen. Man måste våga och inte välja att fly. Det handlar om att springa åt rätt håll när det blir krig. Det finns spelare som vänder åt andra hållet i sådana lägen.

Gillar ni det här läget?

– Det hoppas jag. Ju större matcher desto roligare. Det gäller att vara förberedd och ha både en plan a, b och c med sig när matchen börjar. Men det känns som att vi har gillat läget. Det är ju inte många matcher sedan som vi var nio poäng bakom, konstaterar Franzén.

Drog nitlotten förra året

Förra säsongen missade Tranås Allettan med minsta möjliga marginal efter en dramatisk sistaomgång.

– Vi vet hur surt det är att bli sexa och vill absolut inte känna den känslan i år också. Det gör kanske att vi är lite extra hungriga. Nu har vi det i egna händer. Tar vi två vinster är vi klara.

Är du nöjd med säsongen så här långt?

– Egentligen har vi gjort en ganska bra säsong. Som jag ser det har vi bara en riktig plump och det var hemma mot Dalen. Vi kunde ha fått med oss kanske tio poäng till, men det är små marginaler som avgör.

Kontrollera känslorna

Franzén tror att en fysisk match kan vara att vänta mot Vimmerby i dag.

– Det gäller att kontrollera sina känslor på rätt sätt och ligga på rätt nivå. Det är en viktig del av spelet, att kunna både ge och ta stryk. I övrigt gäller det att göra så få misstag som möjligt, men samtidigt våga.

Tranås har en skade- och sjukdomsfri trupp att tillgå inför dagens derby.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt