Första förlusten i Allettan för VH – var aldrig nära poäng

Vimmerby blev utan poäng i Hudiksvall. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey förlorade kvällens bortamatch mot Hudiksvall med 4-2. Faktum är att laget egentligen aldrig var nära att få med sig någon poäng.

Matchen fick en sprudlande inledning där båda lagen hade lägen att ta ledningen. Till slut var det Hudiksvall som gjorde det när den tidigare Vimmerbyspelaren Oscar Bergqvist hittade målet efter fyra minuter och 41 sekunder.

I slutet av den första perioden utökade sedan Adam Seydlitz till 2-0 i powerplay.

Även nästa hemmamål kom i numerärt överläge när Hercules Horn-Öhlander utökade till 3-0. Vimmerby hade sedan sin bästa period i matchen när Petter Runesson reducerade två gånger om inom loppet av en minut och 43 sekunder.

Närmare än så kom dock inte bortalaget. Istället satte Martin Naenfeldt 4-2 i slutet av den andra perioden.

Några fler mål blev det inte och Hudiksvall tog tre rättvisa poäng mot ett Vimmerby som slarvade alldeles för mycket och bjöd på flera av målen.