Annons:

De är Vimmerbys supernollor – har spikat igen i 122 minuter

Jonathan Stålberg och Johan Kallio har hållit varsin nolla i Vimmerbys två senaste matcher. Foto: Ossian Mathiasson

De är Vimmerbys supernollor – har spikat igen i 122 minuter

Vimmerby Hockey är i strålande form. Det gäller även målvakterna Jonathan Stålberg och Johan Kallio. Varsin nolla i de två senaste matcherna gör att VH har hållit nollan i 122 minuter.
– Det går inte att klaga på och det är klart att det stärker hela laget, säger Jonathan Stålberg.

Annons:

Ni får ursäkta ordvalet, men Jonatan Stålberg och Johan Kallio är Vimmerby Hockeys supernollor. På ett positivt sätt, förstås. Stålberg höll nollan i lagets senaste match mot Väsby och i matchen dessförinnan, mot Hudiksvall, var det Johan Kallio som spikade igen. Inför kvällens hemmakamp mot Kallinge/Ronneby kan VH ståta med 122 minuter och 21 sekunders spel utan något insläppt mål.

– Det är klart att det inte går att klaga på två raka nollor. Det stärker hela laget, även mig och Kallio, säger Jonathan Stålberg.

”Sporrar varandra”

De båda har i stort sett stått lika mycket under säsongens gång. På gott och ont.

– Det är tävling varje dag, på både träning och match. Man får kämpa för varje minut och varje match så det är en väldig konkurrens. Men jag tycker att det är positivt, vi sporrar och höjer varandra, säger Jonathan Stålberg, som har hållit fyra nollor under säsongen.

Johan Kallio, som spelade hem säsongens första nolla mot Hudiksvall, säger så här om konkurrensen:

– Klart att jag hade velat spela mer, men det är bara att köpa situationen och göra så gott man kan när man får chansen. Jonathan är också en duktig målvakt och det är inte så att man känner att man är dålig för att man sitter på bänken.

Formen allt bättre

Att de båda målvakterna, liksom Vimmerby i stort, är i utmärkt form går inte att ta miste på.

– Absolut, jag tycker att det har känts riktigt bra på slutet. Det är skönt för laget att veta att det finns två målvakter som håller. Sen är det ju en trygghet för oss i kassen att laget spelar bra också, säger Johan Kallio.

– Jag kan inte säga annat än att det känns bra. Min egen känsla är att formen blir lite bättre för varje dag som går. Kallio har också steppat upp så det är en väldig konkurrens. Det är inte mycket mål på träningarna nu, skrattar Jonathan Stålberg.

Jagar första segern

I kväll är det Jonathan Stålberg som får chansen och han kommer närmast från en match där han fick leverera ett antal vassa räddningar för att hålla sin nolla intakt.

– Jag har haft enklare nollor, om jag säger så. Väsby stack väldigt mycket så det blev en del svåra situationer.

Vimmerby har mött Kallinge/Ronneby tre gånger den här säsongen och har inte vunnit någon av de matcherna. En förlust efter ordinarie tid, en förlust efter förlängning och en förlust efter straffar är VH:s facit.

– De där matcherna har kunnat sluta hur som helst, men nu är det dags för tre poäng. Vi måste gå ut och vara förberedda på en tuff match, Kallinge kommer inte stå och vänta på att bli överkörda, säger Jonathan Stålberg.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt