Hemmastarkt VH gick på pumpen – missade chansen att ta över serieledningen

Vimmerby missade chansen att ta över serieledningen. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey missade chansen att ta över serieledningen i den södra Allettan. Detta efter att laget förlorat med 4-2 på hemmais mot Kallinge/Ronneby.

Kallinge/Ronneby var klart bättre i indelningen av matchen och lyckades också ta ledningen åtta minuter och 49 sekunder in i matchen. Målet kom bara två sekunder efter att VH blivit fulltaligt efter en utvisning.

Hemmalaget höjde sig sedan och hade ett bra grepp under den första periodens andra halva. Till slut kom också kvitteringen när Markus Modigs nätade i powerplay.

Gästerna ryckte

Vimmerby fortsatte att spela bra i inledningen av den andra perioden. Men målen uteblev och istället kom det stora raset. 30.32 in i matchen tog bortalaget ledningen med 2-1 och drygt åtta minuter senare hade KRIF gjort både 3-1 och 4-1. Det var ett ryck som VH inte klarade av att resa sig ifrån.

Jesper Kokkonen reducerade förvisso till 4-2 relativt tidigt i den tredje perioden, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Värt att notera är att förlusten var VH:s första på hemmais under ordinarie tid den här säsongen. Det var också lagets första hemmaförlust i Allettan.

Värt att notera är också att Vimmerby har mött Kallinge/Ronneby vid fyra tillfällen den här säsongen och förlorat samtliga.