JUST NU: Stor glädje när VH-produkten gjorde sitt första SHL-mål

Jakob Heljemo har gjort sitt första SHL-mål i karriären.

19-årige Jakob Heljemo, fostrad i Vimmerby Hockey, har fått göra sitt första SHL-mål någonsin. Han forcerade in 1–1-målet för sitt Växjö mot Skellefteå i första perioden.

Skellefteå tog ledningen efter drygt 15 minuter men Växjö Lakers kvitterade genom Jakob Heljemo som satte sitt första SHL-mål. Glädjen var påtaglig när han från nära håll sköt kvitteringen, framspelad av Erik Josefsson.

I dagens match går VH-produkten som ytterforward i Växjös fjärdekedja och ställningen är just 1–1 efter 20 minuters spel.

"Riktigt häftigt"

Heljemo, född 1999, flyttade till Göteborg hösten 2014 för att gå på Frölundas hockeygymnasium och flyttade inför årets säsong tillbaka till Småland för att spela med SHL-laget Växjö. Han har spelat två matcher med Växjö i SHL och sedan huserat i J20-laget. Nu har forwarden gjort sitt första SHL-mål och han var glad när C More pratade med honom.

– Riktigt häftigt. En dröm som går i uppfyllelse. Ren glädje, säger Jakob Heljemo till C More om målet.