Annons:

Tidigare VH-stjärnans sjuka målstim: ”Börjar hända grejer

Björn Jonason har gjort sex mål i de två senaste matcherna i Allettan. Foto: Ossian Mathiasson

Tidigare VH-stjärnans sjuka målstim: ”Börjar hända grejer"

Björn Jonason hade inte gjort ett enda mål i de fem första matcherna i Allettan. Två matcher senare står den tidigare Vimmerbystjärnan på sex fullträffar.
– Det börjar hända grejer nu, jag har vaknat till lite, skrattar Björn Jonason, som numera spelar i VH:s allettan-konkurrent Huddinge.

Annons:

I Vimmerby Hockey gjorde sig Björn Jonason känd som en poängproducerande spelare som gjorde mycket mål. Så har karriären fortsatt för den nu 30-årige forwarden. Målskyttet hade dock avstannat den här säsongen och Jonason hade bara noterats för tre fullträffar på 21 matcher.

– Jag började grundserien bra, men sen bröt jag nyckelbenet mot Visby och var borta några veckor. Efter det kom jag inte upp i den nivå jag vill hålla. Samtidigt spelar jag i en bra kedja och vi har skapat läge på läge i match efter match. Det har sett otroligt bra ut så man har bara väntat på att det ska lossna, säger Björn Jonason.

”Rätt häftigt”

Det har det gjort nu. När Huddinge 6-4-besegrade Mariestad i söndags stod Jonason för fyra av målen.

– Det var verkligen proppen ur mot Mariestad. Jag stod på rätt ställe och det kändes som att allt gick in. Skönt att det lossnade där. Man vet ju att det kommer släppa till slut, men samtidigt är det jävligt lätt att det sätter sig i huvudet.

Att göra fyra mål i en och samma match i Hockeyettan är förstås inget som händer varje dag.

– Jag vet inte när jag gjorde fyra mål i en match senast och kan inte ens komma ihåg att det har hänt tidigare. Det är rätt häftigt. Under matchen tänker man ju inte på det, men det flöt på och det var min kväll helt enkelt.

Jobbat hårt på egen hand

Inte nog med det. När Huddinge förlorade med 5-4 mot Kallinge/Ronneby i går stod Björn Jonason för två nya baljor. Kallinge toppar den södra allettan med 17 inspelade poäng av 21 möjliga. Men laget imponerade inte på den tidigare VH-spelaren.

– Jag är inte så imponerad av dem, vi förlorade på individuella misstag. Vi satt i utvisningsbåset rätt mycket och de är livsfarliga i powerplay, säger Björn Jonason.

Du verkar i alla fall vara i riktigt bra form nu?

– Det känns bra. Jag har jobbat rätt hårt med målskyttet på egen hand den senaste tiden eftersom det gått knackigt. Nu är det bara köra på och jobba precis lika hårt som när det har gått tungt.

”Ska vara i Allsvenskan”

Sju matcher in i Allettan är Huddinge sjua i tabellen med nio poäng. Jämfört med de senaste åren behöver laget inte spela med något favorittryck på sina axlar – men målsättningen är hög.

– Vi har ett helt nytt lag så det går inte att jämföra med fjolårets. Då fanns det rutin i massor och nu är vi mer ett kollektiv med många unga spelare som vill framåt. Gruppdynamiken är bättre i år och som helhet tycker jag inte att vi ser sämre ut.

Vad har ni för målsättning?

– Det är som vanligt, Huddinge ska vara i Allsvenskan. Det är dit vi satsar. Sen vet vi att det är en lång väg och det är många i laget som inte har spelat playoff och kvalserie tidigare. Först och främst ska vi till kvalserien och sen ska vi ta oss upp därifrån.

Ris och ros till Vimmerby

Huddinge och Vimmerby drabbade samman tidigt i Allettan och då vann VH med 3-0 på bortaplan.

– Nu har vi snart gått igenom den första rundan av Allettan och som jag ser det är Vimmerby det bästa laget vi mött. Jag är riktigt imponerad av deras försvarsspel, sen var det rätt uddlöst framåt. De hade fyra, fem chanser och gjorde tre mål. Å andra sidan hade vi också fyra, fem chanser och gjorde inget mål, säger Björn Jonason, som samtidigt är lite besviken på Vimmerbys sätt att spela hockey:

– De spelar inte på det sätt som Vimmerby är kända för. Det brukar vara ett offensivt lag som spelar rolig hockey. Så är det inte nu och det tycker jag är synd.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt