Annons:

Daniel Eriksson om VH: ”Vi har inte pratat på fyra veckor”

Inte mycket talar för att Daniel Eriksson blir kvar som tränare i Vimmerby Hockey.

Daniel Eriksson om VH: ”Vi har inte pratat på fyra veckor”

Daniel Eriksson verkar inte vara särskilt het i Vimmerby Hockeys jakt på tränare inför nästa säsong. – Vi har inte pratat på fyra veckor. Det säger väl något, säger Daniel Eriksson till Dagens Vimmerby.

Annons:

Daniel Eriksson hyllades unisont när han förde ett smått nederlagstippat Vimmerby Hockey till Allettan den gångna säsongen. Det verkar dock inte bli mer än en säsong för tränaren i VH.

– Frågar du mig nu om jag kommer att träna Vimmerby nästa säsong så kommer jag inte att göra det. Vi har inte pratats vid på snart en månad och senast vi pratade stod vi långt ifrån varandra. Det handlar om fundamentala grejer. Det är bara så det är och jag lägger inga värderingar i det. De som styr verksamheten måste göra det och välja riktning, säger Daniel Eriksson.

”Skilda uppfattningar”

För ungefär en månad sedan var känslan att båda parter hade ambitionen att fortsätta samarbetet över nästa säsong. Så verkar det alltså inte vara längre.

– Jag tror också att båda parterna hade den ambitionen. Men när vi satte oss ned och pratade skarpt blev saker och ting ganska klara. Jag tror att vi i grunden vill samma sak. Men vi har skilda uppfattningar om hur man ska nå dit. Det är en kort summering.

Vad är det som skiljer er åt?

– Det är olika saker och det är ganska brett. Men det är fundamentala delar, säger Daniel Eriksson.

Är du besviken på Vimmerby?

– Nej, det är jag inte.

En bit ifrån varandra

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt säger så här i frågan om Daniel Erikssons vara eller icke vara i klubben.

– Daniel är inte avpolletterad, men vi är en bit ifrån varandra i förhandlingarna.

Hur långt ifrån varandra är ni?

– En bit. Vi är inte helt överens om det ekonomiska just nu, men vi har flera punkter som vi pratar kring med Daniel och vad det är kan jag inte berätta.

Hur nära är ni ett uppbrott eller en förlängning?

– Svårt att säga, det får framtiden utvisa.

”Bevakar marknaden”

Oavsett hur det blir med Vimmerby lär Daniel Eriksson fortsätta jobba inom hockeyn.

– Jag kommer säkert att jobba inom hockeyn nästa säsong, vart det blir är en senare fråga. Jag har inte strukit Vimmerby från min lista, men som sagt, det var länge sedan vi pratade, säger Daniel Eriksson.

Daniel Stolt medger att Vimmerby Hockey har koll på tränarmarknaden i stort.

– Vi har självklart koll på vad som händer i fall det inte skulle lösa sig med ”Danne”. Vi är inte superaktiva, men bevakar marknaden.

Hur blir det med assisterande tränaren Michael Larsson?

– ”Micke” är inte avskriven, men där måste vi lösa ett jobb om han ska ha samma roll som den gångna säsongen, säger Daniel Stolt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt