Annons:

Allsvenskan startar i kväll - här är Oskars nya roll i Tingsryd

Oskar Carlsson spelar premiär i HockeyAllsvenskan i kväll med sin nygamla klubb Tingsryd. Foto: Linus Johansson

Allsvenskan startar i kväll - här är Oskars nya roll i Tingsryd

Från tokdefensiv i Karlskoga till offensiv i Tingsryd. Vimmerbykillen Oskar Carlsson är tillbaka i en nygammal roll när HockeyAllsvenskan startar i kväll. – Nu ska jag tänka lite mer offensivt och försöka trycka in lite poäng, säger Oskar Carlsson.

Annons:

Sedan tiden i moderklubben känner Vimmerbypubliken Oskar Carlsson som en poängstark back. På 85 division ett-matcher gjorde 25-åringen 56 poäng.

Inför säsongen 2014/15 flyttade Carlsson till allsvenskan och BIK Karlskoga. Där förvandlades han till en allt annat än offensiv back.

– Ja, i Karlskoga var jag ju tokdefensiv, konstaterar Oskar Carlsson.

Totalt blev det 110 matcher med Karlskoga, men bara tio poäng.

Spelat powerplay

Den här säsongen talar mycket för att Oskar Carlssons poängproduktion blir bättre. Han är tillbaka i Tingsryds AIF, där han tidigare gjort fem säsonger i klubbens juniorverksamhet, och har tilldelats en helt annan roll.

– I år är tanken att jag ska vara mer offensiv, jag har till och med spelat powerplay på försäsongen. Det känns spännande och roligt. Även om jag har varit offensiv tidigare i min karriär så tar det lite tid att komma in i det, men det blir bättre och bättre, säger Oskar Carlsson.

”Helt sanslöst”

Förra säsongen chockade Tingsryd hela hockeysverige genom att som nykomling bli tvåa i grundserien.

Hur såg du på deras säsong som motståndare?

– Det var helt sanslöst. Man tänkte hela tiden att det kommer att vända, men det gjorde ju aldrig det. Men jag som har varit i klubben tidigare vet att det finns en viss anda. Många av spelarna har gått genom Tingsryds hockeygymnasium och krigar lite extra för klubben.

Frågan är om Tingsryd kan göra om bedriften i år.

– Ganska många spelare är kvar sedan förra säsongen. Jag tycker att vi har ett minst lika bra lag. Sen kommer vi inte att vara lika underskattade som de var förra säsongen utan vi kommer att bli tagna på allvar från början.

SSK i premiären

Tingsryd, som inte har satt upp någon resultatmålsättning, möter Södertälje SK i kvällens premiär i HockeyAllsvenskan.

– Jag tror att Södertälje kommer att komma ut med en jävla fart från början så det gäller att vi är med och tar tag i det, säger Oskar Carlsson.

Ytterligare en spelare med Vimmerby Hockey som moderklubb spelar i landets näst högsta hockeyserie i år. Det är Jakob Karlsson som gör sin andra säsong i Malmölaget IK Pantern och dessutom är utsedd till assisterande lagkapten.

Vilka matcher ser du mest fram emot?

– Karlskoga blir förstås riktigt roliga att möta. Och Västervik med ”Walle (Emil Wahlberg, tidigare i Vimmerby) i laget. Sen är det alltid roligt att möta Pantern och ”Jagge” (Jakob Karlsson, säger Oskar Carlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt