Annons:

Här är Vimmerbykillarna som spelar i Hockeyallsvenskan

Oskar Carlsson är en av tre Vimmerbygrabbar som spelar i Hockeyallsvenskan..

Här är Vimmerbykillarna som spelar i Hockeyallsvenskan

De är tre till antalet, Vimmerbygrabbarna som ska spela i Hockeyallsvenskan i vinter. Det handlar om Oskar Carlsson i BIK Karlskoga, Markus Modigs i Almtuna och Jakob Karlsson i Pantern. – Jag ser fram emot att möta dem, säger Oskar Carlsson.

Annons:

Oskar Carlsson värvades från Vimmerby till BIK Karlskoga inför förra säsongen. Backen fick snabbt stort förtroende och stod för en fin debutsäsong i landets näst högsta serie.
– Jag har fått stort förtroende i år också så det känns verkligen bra, tycker Oskar Carlsson.

Bättre i defensiven

Vimmerby gjorde han sig känd som en poängstark back. Riktigt så har det inte blivit i BIK Karlskoga. På 50 matcher förra säsongen stod Carlsson för fyra poäng.
– Sedan jag lämnade Vimmerby har jag blivit en betydligt bättre defensiv back. Jag har kvar det offensiva också, men har inte riktigt fått ut det. Till viss del beror det väl på att jag inte spelar powerplay, men det är bara upp till mig själv att visa att jag vill vara med där. Däremot får jag mycket förtroende i boxplay och det är också roligt.

”Känner att det räcker nu”

En krävande försäsong är nu över och på lördagen inleder Oskar Carlssons BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan med bortamatch mot Mora IK.
– Det ska bli riktigt kul. Man är rätt trött på att spela träningsmatcher vid den här tiden på året. Det är kul i början, men man känner att det räcker nu.
Hur har försäsongen varit?
– Det började lite halvknackigt. Vi har ändrat rätt mycket i spelet, men nu har det mesta satt sig. I den sista träningsmatchen slog vi Hästen med 5-0.

Trio sticker ut

BIK Karlskoga har varit med högt upp i Hockeyallsvenskan i flera säsonger och en hel del talar för att det blir så i år också.
– Jag tycker att laget ser ungefär lika bra ut som förra säsongen. Kanske att vi har lite bättre spets. Målsättningen är att vara topp fem.
Vilka blir era tuffaste motståndare?
– Jag får säga Västerås, Leksand och Björklöven. De ser rätt bra ut.

”En perfekt tackling”

Utöver Oskar Carlsson spelar ytterligare två Vimmerbykillar i Hockeyallsvenskan. Den ena är Jakob Karlsson, som värvades från Vimmerby till Södertälje i mitten av förra säsongen. SSK gjorde en katastrofal säsong och degraderades till division ett. I år spelar Karlsson istället för nykomlingen från Malmö, IK Pantern.
För Markus Modigs väntar en allsvensk debutsäsong med Uppsalalaget Almtuna IS.
– Det är alltid roligt att möta Vimmerbyfolk. Jakob och jag brukar alltid gnabbas lite på isen. Förra året fick jag in en perfekt tackling på honom, men han tyckte att den var ful och var riktigt grinig efter det. Modigs har jag aldrig mött, men det ska bli roligt att se hur han klarar sig i Allsvenskan, tycker Oskar Carlsson.
Även Jakob Karlssons och Markus Modigs lag går in i hetluften under lördagen. Almtuna spelar borta mot Asplöven och Pantern inleder även de borta, mot Sundsvall.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt