Annons:

Nu ska det bli livat i ishallen igen - VH Ultras återuppstår

Så här såg VH Ultras emblem ut senast det begav sig. Nu kan det bli drag runt matcherna i Vimmerby igen.

Nu ska det bli livat i ishallen igen - VH Ultras återuppstår

Tycker du att det har varit alldeles för tyst under Vimmerby Hockeys matcher de senaste åren? Det är du förmodligen inte ensam om. Nu är tanken att det ska bli ändring på det. – Vi börjar i liten skala och hoppas på en dominoeffekt, säger Fredrik Flink, som är en av initiativtagarna till att VH Ultras återuppstår.

Annons:

Supporterkulturen blomstrade runt Vimmerby Hockey i samband med att laget tog steget upp i division ett och de närmast efterföljande säsongerna. Sedan blev det som det så lätt kan bli i en liten supporterklubb utan någon längre historik. De drivande personerna slutade och ingen var beredd att ta över det jobbet.

”Riktigt driven”

De senaste två säsongerna har supporterstödet för VH:s A-lag varit minimalt. Men nu är tanken att det ska bli drag runt matcherna igen. Initiativtagare är bröderna Flink, Anders och Fredrik, samt Erik Johansson, som bor i Hjorted.

– Jag hängde med brorsan på matcher i slutet av den gamla Ultras-tiden. Det var hur kul som helst och ett jäkla hallå i hallen, minns Fredrik Flink.

Under sommaren har Anders och Fredrik pratat om att det skulle vara kul att väcka liv i VH Ultras igen. Och för en tid sedan kom också Erik Johansson in i bilden.

– Erik bor i Hjorted, men går på gymnasiet i Vimmerby. Han har varit på flera matcher tidigare och tycker att det har varit tråkigt att det varit så tyst. För en tid sedan var han på brorsan (Anders) om att dra igång något, säger Fredrik Flink.

– Erik är riktigt driven och håller på att fixa med både tifo och banderoller, fortsätter Flink.

Fått bra respons

Redan i söndagens hemmapremiär mot Kallinge/Ronneby är det tänkt att VH Ultras ska vara tillbaka på ståplats för att höja stämningen i hallen.

– Vi ska samlas några timmar innan matchstart och gå igenom utrustningen och rigga upp grejerna. Sen kommer vi att köra lite enkla sånger så att vi får med oss publiken så här i uppstarten.

I framtiden skulle det kunna utvecklas till en regelrätt supporterförening och bussresor till bortamatcherna finns också med i tanken.

– Vår tanke och dröm är ju att det ska bli som gamla VH Ultras. Vi får börja i mindre skala, men hoppas kunna hjälpa till att få upp intresset igen och att det blir en dominoeffekt. Jag har pratat med lite folk och fått bra respons, säger Fredrik Flink.

Här hittar ni tidigare artiklar som vi har skrivit inför seriestarten i HockeyEttan:

Efter skadeeländet: Nu är Anton bättre någonsin

Slagskottet som kan bli guld värt för VH - jag har redan slagit av sju klubbor"

Kapten Modigs tillbaka i Vimmerby efter mardrömmen - "Min kropp bara försvann"

KRIF:s fans bojkotar premiären

Kokmans tuffa väg till framgång - "Det var inte så kul med hockey"

* NHL-draftade centern: "Att nå kvalserien är inte omöjligt"

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt