Annons:

Eddie matchhjälte när KRIF tog nödvändig seger:

Eddie Levin gjorde matchavgörande 2-1 när KRIF slog Tranås med 3-1. Foto: Arkivbild

Eddie matchhjälte när KRIF tog nödvändig seger: "Många har varit stressade"

Två stora klubbar i division 1 är illa ute. Både Kallinge/Ronneby och Tranås AIF riskerar att åka ur med två matcher kvar.
– Självklart är det tufft, säger VH-produkten Eddie Levin, som gjorde det matchavgörande målet i onsdags.

Annons:

Både Kallinge/Ronneby och Tranås är lag som inger respekt i division 1. Med två omgångar kvar av den negativa kvalserien talar mycket för att ett av lagen åker ur.

Tyringe toppar tabellen med nio poäng och där bakom finns både KRIF och Tranås med sex poäng. Borås är jumbo med tre poäng. Endast två lag kommer spela vidare i division 1.

– Det har varit många som har varit stressade, även vi i laget, men främst folk runt omkring. Man märker det mycket. När man käkar lunch är det många som kommer fram och vill att det ska lösa sig. Självklart är det tufft att vara i den här situationen, men det är lärorikt också, säger Eddie Levin.

Vad är det som har gått fel för er den här säsongen?

– Vi missade Allettan med några poäng och det tog hårt. Efter jul har vi inte spelat bra alls. Innan coronauppehållet hade vi sju segrar i rad, men efter jul har vi inte haft något sånt. Det är ojämnheten som har orsakat det skulle jag säga. Vi är jävligt bra när vi är bra, men jävligt dåliga när vi är dåliga. Vi har själva satt oss i den här sitsen.

"Sjukt viktigt"

På onsdagskvällen tog Kallinge/Ronneby tre blytunga poäng mot Tranås. Hade det blivit förlust hade hoppet nästintill varit ute, men nu lever det i allra högsta grad. Det matchavgörande målet kom från Eddie Levins klubb.

– Det var en sjukt viktig seger. Nu har vi allt i våra egna händer. Jag fick börja spela med tvillingarna (Pontus och Linus Wernersson-Libäck, reds.anm.) och de är väldigt skickliga. Det har känts bra och det var skönt att vår kedja fick producera.

Hur var det att avgöra?

– Det var väldigt skönt både för mig och laget.

"Tänker mycket"

Nu väntar Borås på hemmais för Kallinge under långfredagen. Därefter är det Tyringe borta i sista omgången på söndagen. Samtliga fyra lag har fortfarande chansen att spela vidare i Hockeyettan.

– Vi måste gå för det här och stänga det själva. Samtidigt hoppas man väl att Tyringe slår Tranås, så har vi det verkligen i egna händer. Då behöver vi bara göra vårt. 

Hur orolig är man för att åka ned i division 2?

– Man har gått runt och tänkt rätt mycket på olika scenarion och vad folk tycker och tänker. Men när pucken väl släpps tänker man inte så mycket på det. Det är mer mellan matcherna man tänker rätt mycket. 

Hur har det känts för egen del?

– Det är väl som laget, man har varit för ojämn. Det gick bra innan jul, men sen har det varit knackigare. Man är inte helt nöjd. 

Känner du att du har en viktig roll här i avgörandet?

– Det har vi alla i laget. Alla har satt oss i det här och alla måste chippa in för att vi ska klara kontraktet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt