Annons:

Ingen fest att komma till Kumla: ”En av våra styrkor”

Vimmerbykillen Martin Modigs gör sin tredje säsong i Kumla. Foto: Per Angelsten

Ingen fest att komma till Kumla: ”En av våra styrkor”

Kumla HC snittar 172 åskådare på sina hemmamatcher. Kort sagt: det är sällan tal om några hockeyfester i ICA Maxi Arena.
– Att det inte ses som en toppmatch att åka till Kumla är en av våra styrkor, säger backen och Vimmerbykillen Martin Modigs.

Annons:

Senast Martin Modigs spelade i moderklubben Vimmerby Hockey var säsongen 2012/13. Därefter gick flyttlasset till Borås och sedan till Kumla för den nu 26-årige backen.

I Allettan får Modigs för andra gången möta VH. Då står också brorsan Markus på andra sidan.

– Den enda gången jag har spelat mot Vimmerby, i Vimmerby, var det riktigt speciellt. Det var en konstig känsla att komma till hallen och gå in i bortalagets omklädningsrum. Det kommer säkert att kännas lite märkligt den här gången också, säger Martin Modigs.

Missade två matchbollar

Martin Modigs studerar Nationalekonomi vid universitetet i Örebro och gör sin tredje säsong i Kumla HC Black Bulls. Allettanplatsen säkrades först i den sista omgången, där Kumla besegrade redan allettanklara Lindlöven med 4-3 på hemmais.

– Vi hade tre matchbollar, men missade mot både Borlänge och Arboga. I och med att vi hade sumpat de chanserna så var det extra nervöst. Det var skönt att vi kunde fixa det till slut.

Är du nöjd med säsongen så här långt?

– Innan jul handlar det bara om att ta sig till Allettan så vi får väl vara nöjda. Det går inte att dra några stora växlar alls av grundserien.

Tror på Vimmerby

Kumla var sista laget in i Allettan från den västra serien. Martin Modigs tror att laget kan bli en obehaglig överraskning för många.

– Att det inte ses som en toppmatch att åka till Kumla är en av våra styrkor. Där har vi mycket att vinna. Jag vet själv hur det var att komma till Kumla som spelare och dessutom har vi ett bra lag. Det blir viktigt med en bra start i Allettan. Förra året fick vi stryk i de tre första matcherna och då blev det tufft.

Vad är en rimlig målsättning för Kumla?

– Att ta nästa steg. Topp åtta och därmed avancemang tycker jag att vi ska klara av.

Hur bra koll har du på Vimmerby?

– Jag tycker väl att jag har hyfsad koll. Jag tror att Vimmerby kan bli farliga i Allettan. Min känsla är att det är bra för dem att det inte har gått spikrakt i grundserien, säger Martin Modigs.

Fakta

Martin Modigs om övriga lag från den västra serien:

Borlänge: ”Jag tycker att de är bättre än förra året, i alla fall när vi har mött dem. De känns mycket stabilare. Det är en lagmaskin som bara maler på. Det är kanske inte så mycket finess utan ganska raka linjer”. 

Lindlöven: ”De är betydligt bättre än tidigare år och spelar med ganska mycket fart”.

Mariestad: ”De är ungefär som de brukar vara. Har många skickliga spelare och är väldigt svåra att möta på bortaplan".

Skövde: ”De hade ett litet mellanår förra säsongen och började ganska svagt i år också. Men de har blivit mer och mer stabila under säsongen”.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt