Annons:

Trasig växelspak satte inte stopp för Jonsson: ”Det är rätt stort”

Mats Jonsson och Anders Moberg firar segern i Midnattssolsrallyts historiska klass. Foto: Linus Johansson

Trasig växelspak satte inte stopp för Jonsson: ”Det är rätt stort”

Mats Jonsson från Forshaga MC kontrollerade årets upplaga av Midnattssolsrallyt. Till slut vann han med nästan en minut och 40 sekunder före Martin Hagman.
– Det här är rätt så stort. Att vinna Midnattssolsrallyt har varit ett mål i några år, säger Mats Jonsson.

Annons:

Efter den första etappen i torsdags ledde Mats Jonsson Midnattssolsrallyt med tolv sekunder. Då var Patrik Flodin tvåa. Men efter att Flodin fått problem med bilen i början av den andra etappen och tvingats bryta har Mats Jonsson haft ett klart övertag. Hans ledning har egentligen aldrig varit hotad.

 Trea som bäst tidigare

Det var en nöjd segrare som tog emot publikens jubel på torget i Vimmerby i eftermiddags.

– Det var ju seger som var mitt mål. Men att köra med en sådan här bil i tre dagar är tufft och det är inte särskilt vanligt att vi kör onotade tävlingar heller, säger Mats Jonsson.

Vid målgång hade Jonsson nästan en minut och 40 sekunder att gå på gentemot tvåan Martin Hagman (MK Rimo) och trean Daniel Wall (MSK Kvarnvingarna) var ytterligare nästan 13 sekunder bakom segraren.

För Mats Jonsson var det här den första segern i Midnattssolsrallyts historiska klass.

– Jag har gjort några försök tidigare och var trea 2012. Ifjol fajtades jag i ledningen, men då gick bilen sönder efter en och en halv dag, säger Mats Jonsson.

Segern betyder en hel del för dig?

– Ja, det gör den. Att vinna Midnattssolsrallyt har varit ett mål i några år. Det är en rätt stor seger, men det finns segrar som jag värdesätter högre. Sen måste jag tillägga att jag hade lite tur i torsdags. Då bröt jag växelspaken precis vid målgång av en sträcka. Där kunde det ha försvunnit mycket värdefull tid.

Kommer du tillbaka för att försvara segern nästa år?

– Ja, det tror jag nog att det finns risk för. Jag vill nog vara med ett år till, säger Mats Jonsson.

”Är jättenöjda”

Tvåan Martin Hagman var också belåten.

– Vi är jättenöjda. Vi körde framförallt riktigt bra i går, men sen blev det lite nervöst i dag när vi hade andraplatsen med bred marginal. Men det slutade ju bra så vi är hur nöjda som helst, säger Martin Hagman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt