Annons:

Westerlings trista besked: tvingas kasta in handduken

En av fjolårssegrarna i Semesterracet, Malve Westerling, kommer inte till start i årets tävling i Vimmerby.

Westerlings trista besked: tvingas kasta in handduken

Förra året vann Malve Westerling Semesterracets juniorklass. I år siktade han på A-final i sin debut bland seniorer. Så kommer det inte att bli. Under söndagseftermiddagen tog han beslutet att avanmäla sig.

– Jag testade "bubblan" på träningen idag och det var inte mycket som stämde, tyvärr, säger Malve Westerling besviket.

Annons:

Att Malve Westerling är en folkrace-talang utöver det vanliga visade han med eftertryck i 2022 års upplaga av Semesterracet. Då vann han juniorklassen efter strålande körning i sin Volvo.

– Det är min största vinst hittills och det är fränt att ha med sig. Det är något man inte glömmer, säger Malve Westerling.

I år har han tagit klivet upp som senior.

– Jag har bara kört en folkracetävling som senior och då blev jag tvåa i B-finalen i Åsa-Nisse-racet i Vimmerby. Det är roligare att köra mot seniorerna eftersom det är mycket tuffare.

A-final var målet

När vi pratade med Malve Westerling tidigare i veckan var han full av tillförsikt inför sin debut som senior i Semesterracet. En debut som han planerade skulle ske i en Volkswagen, närmare bestämt i en "bubbla".

– Jag har kört två tävlingar i en bubbla tidigare och det har blivit vinst båda gångerna. Det är mycket Folkvagnar anmälda till årets tävling och då gäller det att själv ha en bil som är startsnabb.

Målsättningen var mycket högt satt.

– Målet är att vinna, det är det alltid. Först ska jag ta mig till finaldagen och väl där siktar jag på en plats i A-finalen. Jag tror att jag kommer ha farten för att matcha de allra bästa.

Vill inte tävla med ett ihopplock

På söndagen kom Malve Westerling istället med det tråkiga beskedet att han inte kommer till start i Semesterracet.

– Jag testade bubblan på träningen idag och det var inte mycket som stämde, tyvärr. Vi har ingen annan bil som är nära att vara färdig så det blir att jag måste avanmäla mig, säger Kinda-åkaren.

Hur känns det?

– Det känns lite tråkigt. Det hade varit kul att se hur långt jag hade kunnat gå i seniorklassen. Vi hade säkert kunnat få ihop bubblan, men den hade inte blivit riktigt som vi vill ha den. Jag vill inte åka till den tävlingen med något ihopplock, men Semesterracet är ju alltid Semesterracet så det ska bli kul att bara kolla också.

Hoppas på körkort istället

Malve skulle ha kvalat på tisdagen och trots att han tvingats hoppa av Semesterracet kan det bli en dag väl värd att komma ihåg ändå. På tisdagsmorgonen ska nämligen Malve, som fyllde 18 år för en vecka sedan, köra upp för körkort.

– Jag är mer nervös för uppkörningen än vad jag har varit inför Semesterracet, skrattar den nyblivna 18-åringen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt