Annons:

Flera nyheter i nästa års Midnattssolsrally

Midnattssolsrallyts Lars Jonsson har presenterat flera nyheter till nästa års tävling. Foto: Linus Johansson

Flera nyheter i nästa års Midnattssolsrally

2018 är det tredje och, åtminstone för den här perioden, sista gången som Midnattssolsrally arrangeras i VImmerby. Flera nyheter har nu presenterats.

Annons:

Arbetet med nästa års Midnattssolsrally pågår för fullt. En nyhet blir att Kisa ingår i gemenskapen och blir en av platserna där tävlingen tar ett lunchuppehåll. 

– De har visat stort intresse för rallyt och för oss ger det möjlighet att köra tävlingen på nya fräscha sträckor, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt, till rallyts hemsida. 

Vägarna höll inte måttet

Precis som tidigare arrangeras rallyt veckan efter midsommar och det blir start och mål i Vimmerby. Tävlingen öppnas med en publiksträcka den 27 juli. Preliminärt blir det 17 specialsträckor och en totallängd på 16 mil. 

– Banarbetet är i princip klart tack vare många samarbetsvilliga lokala motorklubbar. Förra året höll några sträckor inte rallyts traditionellt höga nivå vad gäller vägbeskaffenhet. Detta har givetvis gjort att alla inblandade, inte minst de lokala klubbarna som arrangerar sträckorna, förstått vikten av att tillhandahålla riktig Midnattssolsrallykvalitet på de vägavsnitt vi kommer att köra, förklarar Lars Jonsson.

Tackade nej

Det internationella bilsportförbundet FIA vill att tävlingen ska ingå i EM-serien för historiskt rally – men arrangören har tackat nej. 

– Vid tiden för beslutet saknade vi svar på några av våra frågor och beslöt oss för att tack nej till att få EM-status 2018. Vi förblir alltså en nationell tävling med RM-status även 2018.

En annan nyhet är att ett nytt vandringspris instiftas. Clarence von Roson-pokalen tilldelas det snabbaste tvåhjulsdrivna ekipaget. Det nya vandringspriset till det snabbast fyrhjulsdrivna. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt