Annons:

Hutla överlägsen på isen i Målilla: ”Var som sommar”

Lukas Hutla vann G&B Isracing Cup efter en dramatisk final. Foto: Jakob Karlsson

Hutla överlägsen på isen i Målilla: ”Var som sommar”

Lukas Hutla var överlägsen i gårdagens isracingfest i Målilla. Tjecken vann samtliga heat och tog slutsegern mycket rättvist – även om det satt hårt åt i finalen.
– Det känns mycket bra, säger han.

Annons:

Gårdagens unika isracingtävling i Målilla slutade med tjeckisk seger efter stor dramatik. Hutla, som vunnit alla heat fram till finalen, hamnade efter i omstarten och fick jaga Andrej Divis i varv efter varv.

Det gav utdelning först i sista svängen. Divis tappade kontrollen och hamnade allt för långt ut i banan, vilket Hutla utnyttjade och smet förbi på insidan.

– Jag tror att han tappade kontrollen lite så jag hade tur i det skedet, men i övrigt kändes det bra i hela tävlingen, säger han.

"Var som sommar"

14 förare kom till start i tävlingen – och ska man vara riktigt ärlig så var det fyra-fem åkare som var minst ett par snäpp bättre än de andra. Hutla uppskattade tävlingen.

– Vi brukar köra mycket i Ryssland och där kan det vara -35 grader. Så jämfört med det kändes det som sommar här. Isen blir lite mjukare och det blev en del djupa spår, men det var ett mycket bra arrangemang.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt