Annons:

Eriksson efter massiva kritiken:

Hemmaföraren Robin Eriksson fick mycket kritik efter en incident i sitt första heat. Nu är han ångerfull. Foto: Linus Johansson

Eriksson efter massiva kritiken: "Slog bara slint"

Robin Eriksson fick svartflagg i sitt första heat under finaldagen. På Semesterracets officiella Faceook-sida har närmare 100 kommentarer skrivits – och flera ville se honom utesluten ur tävlingen.
– Jag förstår kritiken, den är befogad. Jag är ångerfull, säger han.

Annons:

"Borde uteslutas från resten av tävlingen", "Borde bli böter för ospostligt beteende", "Borde aldrig få sätta sin fot på en folkrace bana igen", "Borde gå under mordförsök".

Det är bara ett axplock av de närmare 100 komenterarer som skrivits om Robin Eriksson sedan incidenten i Vimmerbysonens första heat. 

– Det får jag och det är verkligen befogat. Det var inte snyggt gjort, säger Robin Eriksson till Dagens Vimmerby. 

Vad var det som hände?

– Han gick runt framför mig och fick svartflagg för att han genade. Jag försökte styra förbi, men då hamnade jag rätt i sidan. Då slog det slint för mig, jag kuggade ned och trampade gasen i botten.

Av besvikelse?

– Ja, man ser de andra åka förbi... Jag låg halva natten och skruvade eftersom Josefine körde sönder den lite i går. Jag köpte grejer för flera tusen i går också bara för att göra den fräsch, men så får jag punka och så börjar det. 

"Sa fula saker"

Men Robin Eriksson säger att han har full förståelse för att han får kritik. 

– Verkligen. Jag har varit och pratat med honom nu och bett om ursäkt. Han var arg och det är helt förståeligt, men vi har tagit i hand nu. 

Vissa tycker att du borde bli utesluten och avstängd?

– Jag skulle ha blivit det också, de säger det, om inte han kommit fram och varit så arg och sagt fula saker. Men i sådana fall skulle de ha straffat båda, men nu valde de att låta det gå. 

Erbjudit sig att betala

Robin Eriksson, som varit på pallen i Semesterracet vid två tillfällen, har erbjudit sig att betala 2 000 kronor till den andra föraren.

– Vanligtvis är det 2 000 kronor i tävlingsböter när man gör något fult eller svär mot en funktionär. Men jag sa att jag kan bidra med 2 000 kronor personligen för det som hände. Det är det jag kan göra för att visa att jag är ångerfull.

Hur känner du kring att läsa det som står om dig?

– Är man omtalad blir det mer kritik, så är det ju alltid. Någon har gjort sådär tidigare med säkert, men kanske inte fått lika mycket uppmärksamhet. Men det är klart att det inte är roligt att läsa en massa tråkiga saker om en där. 

Robin Eriksson vann sitt andra heat och har fortfarande en liten chans i tävlingen.

– Vi kör tredje heatet så får vi se. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt