Annons:

Maya på pallen i hemmatävlingen

Prispallen i juniorklassen, där Maya Ryen, Vimmerby MS, slutade trea. Foto: Privat

Maya på pallen i hemmatävlingen

Nära 200 folkraceförare gjorde den gångna helgen upp i Åsa-Nisseracet i Gnagaredalen i Vimmerby. Bäst av hemmaförarna lyckades Maya Ryen, som blev trea i juniorklassen.

Annons:

Det blev ett par dramatiska dagar i Gnagaredalen. Regnet gjorde förstås sitt till och gjorde stundtals banan riktigt svårkörd.

Den största framgången för hemmaklubben kom i juniorklassen där Maya Ryen körde till sig en imponerande tredjeplats. Åt segraren, Emil Hultenius, fanns dock inget att göra åt. Hultenius, som tävlar för Jönköpings Motorklubb, vann samtliga sina sex heat i grundomgången och sedan också A-finalen. Tvåa i klassen blev Dennis Gudmundsson från Kristianstad.

Helgesson blev femma

I seniorklassen blev det seger för David Ekenmo från Eksjö, tätt följd av Håkan Persson, Laxå, och Markus Hansson, Karlskrona. Bästa hemmaförare blev Timmo Helgesson, som först vann B-finalen och sedan slutade femma i A-finalen.

Övriga VMS-förare som tog sig till finalkörningen i seniorklassen var Johan Karlsson (femma i B-finalen) och Christer Sundström (sexa i C-finalen).

Hemmaförare i B-final

I mixklassen blev det seger för Camilla Wernersson från Lidköping. Tvåa i klassen blev Jessica Åberg från Karlskrona och trea blev AnnaKarin Palmroth från MK Ran Askersund.

Hemmaklubbens Marie Karlsson blev tvåa i B-finalen och Emelie Karlsson blev femma i samma final. För Marie Stjernström slutade helgen med en fjärdeplats i C-finalen.

Här kan ni se fullständiga resultat från Åsa-Nisseracet:

Seniorklassen

Mixklassen

Juniorklassen

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt