Annons:

Kalle vinnare på hemmaplan – ”Bra uppladdning”

Kalle Svensson vann Elitklassen när Smålandscupen i enduro avgjordes i Gnagaredalen i dag. Foto: Emelie Johansson/Vimmerby MS

Kalle vinnare på hemmaplan – ”Bra uppladdning”

Kalle Svensson vann seniorklassen när Smålandscupen i enduro avgjordes i Vimmerby i dag. Svensson var hela fem minuter före tvåan Fredrik Brandt från Ljungby. – Jag gjorde det som behövdes, säger han.

Annons:

Mängder av enduroförare var i farten när Smålandscupens åttonde deltävling avgjordes i Vimmerby i dag. Seniorklassen blev en stor framgång för arrangörsföreningen.

Vann gjorde Kalle Svensson som avverkade de fyra varven på 1.29.25. Det var mer än fem minuter snabbare än tvåan Fredrik Brandt.

Trean kom också från VMS. Jonas Gustafsson körde in på 1.37.51.

– Det gick bra. Jag fick starta som sjua-åtta och det dammade riktigt rejält, men jag kunde köra förbi alla på första varvet och var snabbast. Sedan hade jag fritt spår och kunde köra på snabbt och säkert.

"Ingen toppenkänsla"

Svensson såg tävlingen som en härlig uppladdning inför den avslutande SM-deltävlingen i Söderhamn nästa helg, där han har god chans att ta en medalj.

– Jag hade ingen toppenkänsla i dag, men gjorde vad som behövdes. Det känns absolut som en bra tävling inför SM.

I totalen ligger Svensson sexa, men han har bara kört tre av de åtta deltävlingarna. Svensson står på maximala 75 poäng. Gustafsson ligger trea i totalen med 123 poäng, leder gör Fredrik Brandt med 178.

Två deltävlingar återstår. Mer om dagens tävling kommer på DV senare under dagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt