Annons:

Max om sin nya roll: ”Ganska säker på att de blir nöjda”

Mikael Max ser fram emot ett år med nya utmaningar inom speedwaysporten. Foto: Linus Johansson

Max om sin nya roll: ”Ganska säker på att de blir nöjda”

I höstas lämnade han speedwayovalerna och lade släpskon på hyllan. Nu är Mikael Max tillbaka i en ny roll som banchef på G&B Arena i Målilla.
– Jag tycker att det ska bli roligt att jobba vidare med speedwayen, säger Mikael Max till Dagens Vimmerby.

Annons:

Tidigare i dag kunde vi berätta att Mikael Max ersätter Mikael Gandskog som ny banchef på Dackarnas hemmaarena.

Var det något du hade tänkt dig när du lade släpskon på hyllan i höstas?

– Det vill jag nog inte påstå. Klubben har hållit kontakten med mig sedan jag bestämde mig för att sluta och så har det här kommit fram under vägen. ”Gandi” (Mikael Gandskog) valde att kliva av och då föll det sig kanske naturligt att fråga mig, säger Mikael Max.

”En viss kunskap”

43-årige Mikael Max har förstås samlat på sig massvis med kunskap under sin långa karriär som speedwayförare. Men att arbeta med själva banan blir något nytt för honom.

– Jag har en viss kunskap och en bild över hur förarna tycker att banan ska vara. Så jag skulle säga att jag har en rätt bra bild på vad vi vill skapa och är ganska säker på att de blir nöjda. Jag hoppas att det ska bli bra, sen kan det så klart dyka upp problem på vägen. Nu är det bara att se fram emot en ny säsong och nya utmaningar.

Känner till bakgrunden

Under åren har det pratats mycket om att banan på G&B Arena är svår att få likadan från match till match är därmed är en mindre bra hemmabana.

– Jag känner till bakgrunden helt och hållet och det har varit en del snack om banan genom åren. Men jag tycker att det där började tvättas bort under fjolåret. Jag hoppas att vi ska kunna göra det ännu mer framöver så att förarna kan fokusera på sitt jobb istället för på banan. Kan vi sen få till en bana som bjuder på bra speedway så betyder det mer publik också.

”På stark frammarsch”

Mikael Max tycker att Dackarna som klubb är på väg åt rätt håll efter flera tunga år ekonomiskt.

– Jag skulle vilja säga att klubben är på stark frammarsch. Dels ekonomiskt och sen har det vänt uppåt publikt igen. Jag tycker också att det känns positivt ute bland företag som jag besöker.

På tal om företag så ingår Mikael Max även i Dackarnas markandsgrupp numera.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt