Annons:

DACKESEGER MEN INGEN BONUSPOÄNG I DRAMATISK MÅSTEMATCH

Dackarna vann med 47–43 mot Rospiggarna och bärgade två poäng av tre möjliga i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

DACKESEGER MEN INGEN BONUSPOÄNG I DRAMATISK MÅSTEMATCH

Ett poängtörstande Dackarna vann kvällens bottenmöte mot Rospiggarna med 47–43. Segern var dock inte tillräckligt stor för att lägga beslag om bonuspoängen. 

Annons:

Danskduon Nicolai Klindt och Rasmus Jensen såg till att ge Dackarna en ypperlig start på tillställningen med en femetta mot polackerna Szymon Wozniak och Adrian Miedzinski i första heatet.  

Därefter följde fyra raka heat som slutade 3–3. Den körning som Victor Palovaara, årets succéman inom svensk speedway, svarade för i heat fem var minst sagt imponerande. Han låg länge trea och hade två Dackeförare framför sig. Han tog sig först förbi Nicolai Klindt på tredje varvet och sedan nyförvärvet Filip Hjelmland precis före målgång. 

Janowski föll till marken

I sjätte heatet tog Jacob Thorssell ledningen tidigt och drog ifrån. Maciej Janowski tog upp jakten från sistaplatsen, passerade Szymon Wozniak och var hack i häl på Adrian Miedzinski när olyckan var framme. Miedzinski fick en stoppsladd och Janowski körde in i bakhjulet på landsmannen och föll till marken med smärta i ena axeln. Han reste till slut på sig och gick av banan för egen maskin. Domaren valde att frysa heatet och tilldelade en femetta till Dackarna som drygade ut sin ledning till 22–14. 

Victor Palovaara tog starten och höll ledningen hela vägen in i mål i heat sju, vilket var hans tredje raka heatseger för kvällen. Rasmus Jensen och Nicolai Klindt lade beslag om de två sista poängplatserna. 

Rospiggarnas lagledare Peter Jansson visade fingertoppkänsla med en lyckad toppning i heat nio. Bortaförarna kom ut i ledning på första varvet och såg till att Hallstavikslaget fick poängövervikt i sitt första heat för kvällen. Szymion Wozniak och Victor Palovaara ordnade femettan mot Brady Kurtz och Ludvig Lindgren. 

Ledning med sex poäng inför nomineringarna

Dackarna var på väg mot en femetta i sista heatet före pausen. Filip Hjelmland bevakade andraplatsen i två varv innan Timo Lahti tog sig förbi och spräckte 5–1-läget. Dackarna ledde med sex poäng, 33–27, i paus. 

Jacob Thorssell körde in i tejpen och blev utesluten i elfte heatet. Filip Hjelmland tog hans plats i omstarten men det hjälpte inte. Rospiggarna närmade sig lite grann via en fyrtvåa. 

Dackarna återtog sin sexpoängsledning, 42–36, i sista heatet innan nomineringsheaten då fartkanonen Rasmus Jensen vann utan problem.

Körde rakt in i tejpen och uteslöts

Det som inte fick hända hände för Dackarna i första nomineringsheatet. Rasmus Jensen körde rakt in i tejpen och blev utesluten. Många Dackefans drog en lättnad av lättnad med tanke på att straffet är personligt så Dackarna plockade in Nicolai Klindt. 

Rospiggarna körde in en fyrtvåa i omstarten och minskade Dackarnas ledning till fyra poäng inför sista heatet. När lagen möttes i Hallstavik i våras vann Rospiggarna med sex poäng och Dackarna var därmed tvungna att ta en femetta för att lägga beslag om bonuspoängen. 

Timo Lahti vann heatet och höll Dackeförarna Janowski och Kurtz bakom sig i fyra varv. Dackarna vann matchen med 47–43 och Rospiggarna tog bonuspoängen. 

2 460 personer befann sig på Skrotfrag Arena denna härliga julikväll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt