Annons:

Teurnberg om mötet med sitt forna lag:

Rospiggarna har GP-föraren Kim Nilsson på reservplats. Det blir något för Dackarna att bita i. Foto: Bildbyrån

Teurnberg om mötet med sitt forna lag: "Min erfarenhet inte värd något"

Mikael Teurnberg var förare i klubben i 20 år och ledare i nio. Självklart är det speciellt för honom att ställas mot Rospiggarna.
– Men banan har blivit väldigt annorlunda de senaste åren, så min erfarenhet är inte värd något, säger han inför Dackarnas andra match av Bauhausligan.

Annons:

Dackarna hade en mycket jobbig premiär förra veckan och föll hemma mot Indianerna med 39-51 på Skrotfrag Arena. Nu åker Målillaklubben till Hallstavik och hoppas kunna ta säsongens första seger.

Men det är ett Rospiggarna som defintivt inte lär ge sig utan en rejäl kamp. 

– De kör lite olika uppställningar, men spöade ju Smederna i premiären. Det är ett väldigt jämnt lag med en GP-förare som nummer sju. De har väl inte några jättestjärnor, men ett jämnt lag och man ska inte underskatta dem, säger Mikael Teurnberg. 

Rospiggarna har bland annat Victor Palovaara, Timo Lahti, Antonio Lindbäack och Grzegorz Zengota i laget. Dessutom har man GP-föraren Kim Nilsson på reservplats tillsammans med Dimitri Bergé. Dackarna har Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren på reserven, eftersom Adrian Gala kommer in istället för Noel Wahlqvist.

– Reservkampen är jätteviktig, men framför allt måste våra toppförare kliva fram. Vi vann reservkampen mot Kumla, men det räckte inte. Vi behöver tre förare som tar tvåsiffrigt, annars blir det svårt att vinna matchen och det ska vi göra. 

Gala bra i Hallstavik

Noel Wahlqvist tävlar i Polen och var inte tillgänglig. 

– Dessutom åker Gala bra i Hallstavik och är duktig på starter. Han slog många meriterade förare i Polen nyligen och han är hungrig och sugen. Jag hoppas verkligen han är på bettet. 

Just starterna i matchen tror han blir väldigt avgörande.

– Banan de senaste åren har inte bjudit in till många omkörningar. Det är minimalt med omkörningar så det gäller att vara med direkt och ta starten. Vi behöver få hål på dem direkt. 

"Ingen överkörning"

Mikael Teurnberg är starkt förknippad med Rospiggarna efter 20 år som förare och nio år som ledare.

– Jag har upplevt mycket där och det är alltid kul att komma tillbaka, men nu är mitt fokus att vi ska vinna matchen. Eftersom banan är så annorlunda nu så är min erfarenhet inte värd någonting. 

Hur viktigt vore det att få med sig en seger så inte säsongsstarten blir lika tuff som ifjol?

– Det vore jätteviktigt. Annars blir det jobbigt, men det är en lång säsong och ingen fara oavsett. Vi ska vara närmare och det ska inte bli någon överkörning i alla fall. Vi ska glömma förra matchen och vara med från början. Det får inte vara några tio poäng efter fyra, fem heat. 

Fakta

Dackarnas startsjua ser ut enligt följande: 

1) Daniel Bewley
2) Adrian Gala 
3) Rasmus Jensen
4) Andzejs Lebedevs
5) Maciej Janowski 
6) Filip Hjelmland
7) Ludvig Lindgren

Rospiggarnas lag:

1) Kai Huckenbeck 
2) Victor Palovaara
3) Timo Lahti
4) Grzegorz Zengota
5) Antonio Lindbäck 
6) Dimitri Bergé 
7) Kim Nilsson

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt