Annons:

Dackarnas GP-stjärnor kommer hem: ”Det är fantastiskt”

Fredrik Lindgren leder VM och gör hemmadebut för Dackarna mot Lejonen. Foto: Linus Johansson

Dackarnas GP-stjärnor kommer hem: ”Det är fantastiskt”

Dackarna mosade stjärnfyllda Piraterna i elitseriepremiären förra veckan. I morgon, tisdag kör Målillalaget inför hemmapubliken för första gången i år när Lejonen kommer på besök.
– Det är viktigt att få ned fötterna på jorden och vara ödmjuka inför varje uppgift, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Att Dackarna skulle kunna köra jämnt med Piraterna trodde nog de flesta. Men att förra årets SM-tvåa skulle vinna med tolv poäng på bortaplan fanns knappast på kartan.

– Den där matchen blir bara bättre och bättre ju mer jag funderar på den. Piraternas lag är byggt på ett sådant sätt att de ska hänga med fram till paus och sedan avgöra. Men istället var det precis vad vi gjorde och på bortaplan dessutom. Det var starkt, säger Mikael Karlsson.

Krävs hårt jobb

Att Dackarna är ett lag i bra harmoni gick inte att ta miste på.

– Det finns en harmoni i laget, det byggde vi upp tillsammans förra året. De nya killarna har redan smällt in på ett bra sätt. Det är viktigt att ha en stark grupp. Samtidigt får vi inte sväva i väg. Det kommer att krävas hårt jobb i varenda match.

Ni vann premiären med tolv poäng. Dessutom lade Fredrik Lindgren och Maciej Janowski beslag på de två översta platserna i den gångna helgens GP-tävling. Det måste vara rätt kul att vara lagledare för Dackarna just nu?

– Jag ska väl inte klaga, det kunde vara sämre, skrattar Mikael Karlsson.

”Stor respekt för Lejonen”

Även tisdagens motståndare på G&B Arena, Lejonen, kommer från en stark premiärmatch. Gislavedslaget besegrade topptippade Masarna på hemmaoval med knappa siffror.

– Jag har stor respekt för Lejonen. Med det de visade mot Masarna så tror jag att de kommer vara med och slåss mot många lag. Det blir tufft i morgon och det känns mer och mer som att det kommer vara så i alla matcher.

Dackarna har tre förare som ligger topp fem i GP-serien efter två omgångar; ledande Fredrik Lindgren samt Maciej Janowski och Patryk Dudek. I lördags vann alltså Lindgren före Janowski.

– Det var fantastiskt bra gjort av båda två. Kul för ”Freddan” att få vinna och kliva upp överst på pallen. Resultaten han har gjort hittills visar att han tagit ett kliv till. Det märks på honom som person också, han har utvecklats sedan han var i Dackarna senast, säger Mikael Karlsson.

Två GP-förare

Även om det mesta ser bra ut för Dackarna för stunden håller Mikael Karlsson huvudet kallt.

– Det är viktigt att vi har fötterna på jorden och att vi är ödmjuka inför varje uppgift. Det är hårt jobb som gäller, det lärde vi oss förra året.

Lejonens stora stjärnor är förstås GP-förarna Chris Holder och Piotr Pawlicki. I laget finns också, bland annat, dackeikonen Hans Andersen.

Fakta

Lagen i Målilla i morgon, tisdag, kväll:

Dackarna:

1) Patryk Dudek

2) Kacper Gomolski

3) Fredrik Lindgren

4) Maciej Janowski

5) Peter Ljung

6) Anders Thomsen

7) Joel Kling

Lejonen:

1) Piotr Pawlicki

2) Maksym Drabik

3) Chris Holder

4) Krystian Pieszezk

5) Hans Andersen

6) Magnus Karlsson

7) Mathias Thörnblom

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt