Annons:

Dackarna ute efter revansch: ”Det finns inga marginaler”

Tai Woffinden är en av Masarnas stjärnförare. Foto: Linus Johansson

Dackarna ute efter revansch: ”Det finns inga marginaler”

Tvåpoängsförlusten hemma mot Lejonen i tisdags sved förstås för Dackarna. Nu väntar en ny chans till seger på G&B Arena när stjärnspäckade Masarna kommer på besök.
– Det handlar om att ta fler trepoängare. Det var det vi förlorade på sist, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Efter att ha imponerat stort i premiären borta mot Piraterna åkte Dackarna på en mina i årets första hemmamatch mot Lejonen. Målillalaget låg under stort i paus, men lyckades knappa in och förlorade till slut med minsta möjliga marginal.

– Det är klart att man hade velat göra om vissa saker i den matchen. Det var egentligen inte så att vi gjorde några större fel, men vi kan göra det annorlunda i morgon, säger Mikael Karlsson.

Vad var det som gick fel i hemmapremiären?

– Jag tycker inte att det var något speciellt som gick fel. Men Lejonen började bra och vi kanske började fundera för mycket på inställningar och såna saker. Jag tror att det var mer det som ställde till det för oss. Sen var det flera förare som inte var nöjda med sin egen insats, men så är det ju när man förlorar.

”Fantastisk speedway”

Lejonen, Indianerna och Smederna är de tre lagen som av många tippas i botten av elitserietabellen. Förra veckan vann alla tre mot tippade topplag.

– Det bevisar ännu mer att det är en fruktansvärt tuff elitserie. Det finns inga marginaler utan har du lite strul då blir det problem.

Redan i morgon, tisdag, kväll har Dackarna chans till revansch inför hemmapubliken. Då kommer Masarna, med bland annat Tai Woffinden och Antonio Lindbäck i laget, till G&B Arena. Ytterligare en svår nöt att knäcka, med andra ord.

– Nu ser vi fram emot morgondagen. Vi möter ett bra lag och vi har en härlig bana där det ofta blir fantastisk speedway. Det kommer att bli en kanonmatch. Vi vet att det krävs en riktigt bra insats för att vinna och det är förstås det vi går för, säger Mikael Karlsson.

Inga ändringar

Vad som krävs jämfört med matchen mot Lejonen är inte svårt att lista ut.

– Det handlar om att ta fler trepoängare. Det var det vi förlorade på sist. Vi lyckades däremot hålla nere antalet nollor, vilket ändå gjorde att vi hängde med i matchen.

Att göra några förändringar till i laget till matchen mot Masarna var aldrig aktuellt.

– Det är helt klart för tidigt att göra något sådant. Ingen av våra förare har haft en trend åt något håll. Det måste finnas förtroende mellan förarna och mellan förare och ledare, säger Mikael Karlsson.

Fakta

Dackarna:

1) Patryk Dudek

2) Kacper Gomolski

3) Fredrik Lindgren

4) Maciej Janowski

5) Peter Ljung

6) Anders Thomsen

7) Joel Kling

Masarna:

1) Przemyslaw Pawlicki

2) Kim Nilsson

3) Tai Woffinden

4) Linus Sundström

5) Antonio Lindbäck

6) Artur Czaja

7) Joel Andersson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt