Annons:

Viktig trepoängsmatch för Dackarna i Avesta

Mikael Karlsson tror att hans lag har en bra chans i Avesta.

Viktig trepoängsmatch för Dackarna i Avesta

Dackarna kan ta tre viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats. Det "enda" som krävs är seger borta mot Masarna.
– Lyckas vi vinna är vi med och slåss om topplatserna rejält, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Annons:

Masarna på bortaoval är en av säsongens största utmaningar. 

Den utmaningen väntar för Dackarna i Dalarna på tisdagskvällen. I och med 45-45-resultatet på G&B Arena skulle en seger generera tre synnerligen viktiga poäng.  

– Vi får inte glömma att slutspelsplatsen definitivt inte är säkrad. Förlorar vi blir det ett glapp till toppen, men om vi vinner är vi med och slåss om slutspelsplatserna rejält, säger Mikael Karlsson, lagledare i Dackarna. 

Hur ser du på möjligheterna att nå topp två och slippa kvartsfinal?

– Ärligt talat har jag inte funderat i de banorna, vi har ju inte slagits om de platserna. Vi ska komma så högt som möjligt, och att bli trea och fyra är viktigt med om man inte kommer topp två. Alla positioner där är viktiga. 

Kim Nilsson saknas

Mikael Karlsson tycker att vårmatchen var en typisk dackematch vid den tidpunkten. 

– Vi har en svag inledning och svajar lite, det blandades och gav ganska mycket i den matchen. Nu har vi en helt annan stabilitet. 

Men Masarna är också ett annat lag med hemmafavör. I kväll saknas visserligen Kim Nilsson, men han ersätts av Robert Lambert. 

– Det är väl det bästa de kan ställa upp med, det känns som att Kim och Lambert är jämförbara. Men ska vi vara med och slåss i ett slutspel är det här ett sådant lag vi ska möta. Jag kräver inte att vi ska åka och slå dem i Avesta, men det är min förhoppning. Jag tycker att vi har starkare topp och bredd.

Det pratas ibland om att banan är svår för bortalaget. Vad tänker du kring det?

– Banan är en racingbana och har en lite omgjord banform, men det är inget speciellt. Den är vettig och vi har killar som varit där flera gånger och kört.

På reservsidan har maslaget Artur Czaja och Emil Millberg. Där hoppas dackelagledaren att Peter Ljung och Joel Kling ska få ett övertag. 

– Jag hoppas att vi ska kunna vinna den kampen poängmässigt, den kampen ska vi kunna vinna. Inte med det sagt att vi ska få poängövervikt i båda reservheaten, men totalt sett. 

"Kan bli hur bra som helst"

Efter en trög start – likt fjolåret – ser Dackarna ut att börja pricka formen. 

– Det kan bli hur bra som helst om vi får det att fungera i samma tävling. Formmässigt är det på väg åt rätt håll, men det finns mer att önska från vissa och stabilitetsmässigt på en del också. Det finns förare som har högre krav på sig själva än vad de har presterat också. 

Patryk Dudek har haft det något tuffare de senaste matcherna. Hur ser du på det?

– Jag vet att de kommer så väl förberedda som de kan till varje tävling. De tävlar mycket och ibland räcker inte grejerna till, det finns inga marginaler för dem och någonstans måste de få prova en motor i en tävling. Det är så det är, och jag vet att de försöker ge allt och kommer förberedda. Ibland ifrågasätts det, men jag tror att de flesta lagledarna vet att det är så. 

Gomolski utanför

Dackelagledningen håller fortfarande Kacper Gomolski utanför startsjuan. 

– Just nu känner jag att det är en lite olycklig situation. Han kör bra i Polen, men de han konkurrerar med presterar bra hos oss. Han sitter lite i ett låst läge och jag vet att han är besviken. Det ska han vara. Vi vill jobba med viss kontinuitet och killarna ska få misslyckas. Att ta bort Peter (Ljung) är inte aktuellt och vi vill ha tre svenskar. Det ska vi fortsätta att ha och då konkurrerar Kacper med Holta, Dudek och Janowski.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt