Annons:

Dackarnas svenskstjärnor i långt möte:

Dackarnas Mikael Karlsson och Patrik Hag stod länge kvar tillsammans med Fredrik Lindgren och Peter Ljung. Foto: Simon Henriksson

Dackarnas svenskstjärnor i långt möte: "Inget krismöte"

Lagledarna Mikael Karlsson och Patrik Hag stod länge kvar på ovalen tillsammans med Peter Ljung och Fredrik Lindgren. Dackarna är under slutspelsstrecket efter fem körda matcher.
– Det var inget krismöte, men vi ville gå igenom saker och ting, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarna var förstås uppsnackat efter SM-silvret ifjol. Efter fem körda matcher har Dackarna vunnit en enda match – premiären borta mot Piraterna. 

Sedan dess har dackeförarna haft svårt att ta tillräckligt med poäng. 

Efter 53-37-förnedringen mot Elit Vetlanda i Smålandsderbyt samlades lagledarduon och svenskstjärnorna Peter Ljung och Fredrik Lindgren ute på ovalen. 

– Vi gick igenom laget, samlade Fredrik (Lindgren) och Peter (Ljung) som är svenskar och bryr sig lite mer. Det var lite småsaker, men vi ska kriga framåt. Det är en god stämning i laget, säger Mikael Karlsson, lagledare i Dackarna. 

Hur ser du på att en del förare skrattar efter en förlust?

– Tyvärr är sporten så. De har en ny match i morgon, jag grämer mig såklart mer. Jag tycker ändå att vi har förare som visar hjärta. Gomolski (Kacper) är där och hugger på poäng, men det blir inga poäng. Thomsen (Anders) känns dock vilsen just nu. Vi får ta ett snack med honom i morgon. 

Hade ni ett krismöte?

– Nej, nej. Men vi ville vädra en del saker och gå igenom det. Man vill lägga det bakom sig med förarna och få ett avslut. Det hade ju varit skillnad om vi haft gemensam träning i morgon, men nu blir det ju så här och då vill man reda ut det direkt. 

Hur ser du på att ni är under strecket?

– Ja, vi är under strecket. Vi får slåss om en slutspelsplats och undvika att åka ur. Vi får vara sansade och titta lagom högt upp i tabellen. 

Jepsen Jensen offrades

Vid ungefär samma tidpunkt förra året offrade Målilla-klubben lagkaptenen Michael Jepsen Jensen. In i stället kom Runa Holta. 

Mikael Karlsson ville dock inte uttala sig om det efter matchen. 

– Jag uttalar mig inte om laguttagningen en tisdag kväll. Jag tar inga dumma beslut på tisdag kvällarna längre. 

Snart öppnar transferfönstret, hur ser ni på det?

– Det finns inte så mycket bättre än det vi har, det kanske finns en och annan, men vi har valt den här truppen och tror att potentialen finns. 

Ni letar inte aktivt?

– Inte aktivt på jakt efter något, men det kanske vi är i morgon...

Dudek petades

Mot Elit Vetlanda petades till och med VM-ledaren Patryk Dudek, som bara fick ihop fyra poäng på fyra heat. 

– Han har inte levererat i seriespeedwayen och vi får hoppas att det vänder. Det är klart att det var en markering i heat 14, alla måste visa och vi måste markera även om man leder GP-serien. Presterar man inte åker man inte heaten. Det hade inte varit schyst mot de andra som vi plockar bort. 

Mikael Karlsson kräver också mer av Anders Thomsen och Kacper Gomolski. 

– Jag är besviken på flera förare som vi kan kräva mer av. Gomolski reste sig mot Indianerna, men har en tung. Jag tycker att han är där och hugger, men Thomsen känns vilsen. Vi förväntar oss mer av Gomolski och Thomsen när det gäller trenden. Kling (Joel) kan vi inte förvänta oss att han ska slå Davidsson (Jonas) och Jonasson (Thomas) på reserven. Vi ska någonstans med den här gruppen, säger Mikael Karlsson, som lyfte fram Fredrik Lindgren och Peter Ljung efter det hemska derbyt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt